11 °C

Be Quick Dokkum en Mark Bosma verlengen samenwerking

wo 09 december 2020 18.13 uur

DOKKUM -

Hoofdtrainer Mark Bosma en CSV Be Quick Dokkum zijn een contractverlening van een seizoen overeengekomen. Het nieuwe contract loopt tot einde seizoen 2021-2022.

Het huidige seizoen is het eerste seizoen van Mark Bosma bij de Dokkumer club en het bevalt uitstekend. Bosma: “Ik had wel verwacht me hier snel thuis te voelen en dat is ook zo gebeurd. Be Quick is een warme club en de faciliteiten, organisatie en begeleiding zijn hier echt prima.” Het eerste herenteam maakte onder leiding van Bosma een prima start in de 2e Klasse I, al werd de competitie ten gevolge van de coronamaatregelen al vrij snel stilgelegd.

Alle vier wedstrijden werden in winst omgezet en Be Quick wist vaak het net te vinden. Ook in de beker liep het gesmeerd en plaatsten de mannen van Be Quick zich voor de volgende ronde. Bosma: “In de voorbereiding konden we al snel onze speelwijze erin slijpen. We hebben een prima selectie met een mooie mix van kwaliteiten en karakters. Ik zie en proef gretigheid in de groep en zelf heb ik ook die drive. Met de staf klikt het ook erg goed. We willen graag samen verdere stappen maken en kijken of we samen mooie dingen hier neer kunnen zetten.”

Logische stap
Sjoerd Radersma, bestuurslid Voetbaltechnische Zaken, is content. “Het voetbal dat we gezien hebben is prima en er is een goede chemie tussen staf en spelers en ook binnen de staf. Dat laatste kijken we als bestuur met de Technische Commissie ook goed naar. Mark heeft snel zijn draai gevonden en zijn stempel kunnen drukken. We willen de goede start graag een vervolg geven en daarom is de verlenging van de samenwerking een logische stap.”

Kriebels
Helaas werd het lopende seizoen stilgelegd en bij Bosma begint het wel te kriebelen: “Ik moet eerlijk zijn, dat is niet motiverend. Je wilt lekker voetballen en wedstrijden spelen. Maar goed, daar hebben we met zijn allen mee te maken. We hopen echt dat we in januari ook weer wedstrijden kunnen spelen, zoals de KNVB heeft voorgesteld. Daar bereiden we ons op voor.” Bosma zet zich tijdens de wedstrijd-loze periode in voor de jeugdopleiding en de selectie heeft de afgelopen periode, met inachtneming van de coronamaatregelen, vol doorgetraind.

Ook assistent-trainer Alex Draijer, teammanager Wilbert Wensink en assistent-scheidsrechter Johan Hoeksma gaan volgend seizoen door bij de A-selectie van Be Quick Dokkum.

 

Regionaal nieuws

woensdag 24 februari | 5 reacties

Auto uitgebrand in Drachten

11 °C

12 inbraken

5 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.