4,1 °C

Luca Spin stopt als hoofdtrainer bij KF De Wâlden

di 29 december 2020 17.19 uur

BURGUM -

Luca Spin stopt aan het eind van het huidige seizoen als hoofdtrainer van KF De Wâlden. Dit besluit is na goed overleg tussen Spin en de vereniging genomen. Spin is bezig aan zijn tweede seizoen bij De Wâlden, waarin hij - net als in zijn eerste seizoen - geconfronteerd wordt met de ingrijpende gevolgen van de coronacrisis.

Voor het bestuur en de technische commissie maakte dit het nemen van een goed onderbouwd besluit over wel of geen contractverlenging erg lastig. Uiteindelijk is gekozen om aan het eind van het seizoen uit elkaar te gaan, zodat zowel Spin als De Wâlden een nieuwe (en hopelijk) coronavrije start kunnen maken.

Luca Spin volgde in 2019 Sake Koelma op die na drie succesvolle jaren de overstap maakte naar CSL. Met Spin haalde De Wâlden een jonge, gedreven en enthousiaste trainer binnen. De ambitie was om attractief en dynamisch korfbal te spelen, dat leuk is voor spelers én publiek.

Daarnaast stond Spin voor de uitdaging om spelers uit de jeugdopleiding van De Wâlden succesvol te laten doorstromen. Op basis hiervan wilde hij een sterke selectie bouwen die kon meedoen om promotie naar de Overgangsklasse. Deze ambitie bleek te hoog gegrepen, vooral als gevolg van het stoppen van enkele belangrijke spelers en de al eerdergenoemde coronacrisis.

KF De Wâlden gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het volgende seizoen. Voor wat betreft het lopende seizoen heeft Spin aangegeven dat hij er alles aan gaat doen om dit op een goede en positieve manier af te sluiten, ondanks de beperkingen van het coronavirus. Daar hebben het bestuur en de technische commissie dan ook het volste vertrouwen in.

 

Regionaal nieuws

4,1 °C

11 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.