10,8 °C
Teye Jan Hooghiemstra en Douwe Koster

HOUT 1893 los in De Molkfabryk van Burgum

wo 13 januari 2021 20.05 uur

BURGUM -

Teye Jan Hooghiemstra en Douwe Koster grijpen deze coronacrisis juist aan om voor zichzelf te beginnen. Zij startten hun bedrijf in De Molkfabryk in Burgum: HOUT 1893. Het jaartal 1893 als verwijzing naar het jaar waarin de zuivelfabriek werd gebouwd.

Wat kortgeleden begon als hobby, het maken van een paar tuintafels, groeide tijdens de thuiswerkperiode hard door. HOUT 1893 werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en het bedrijf was daarmee een feit.

De Molkfabryk in Burgum ontwikkelt zich als een groene ontmoetingsplek voor ondernemers, denkers en doeners. Het blijkt de perfecte locatie voor hun bedrijf: dichtbij de Centrale As en aan het Prinses Margrietkanaal. Een ruimte van zo'n 400 vierkante meter met daarin naast de volledig ingerichte werkplaats ook de ontvangstruimte, een showroom en een kantine.

In deze kantine als blikvanger een muurgrote historische foto van de oude melkfabriek met het personeel van toen. Waaronder Jan Hooghiemstra, de overgrootvader van Teye-Jan Hooghiemstra. In de werkplaats worden nu Douglas tuinmeubels gemaakt die tegen een stootje kunnen en onbehandeld 10 tot 15 jaar meegaan. Deze tuinmeubels vinden gretig aftrek door heel Nederland. Er wordt uitsluitend gecertificeerd Douglas hout gebruikt zodat ook de klant weet dat voor elke gekapte Douglas spar weer een nieuwe wordt geplant.

Op de site www.hout1893.nl wordt het uitgebreide assortiment van tuintafels tot loungeset en bartafels getoond.

FOTONIEUWS
      

 

Regionaal nieuws

woensdag 24 februari | 5 reacties

Auto uitgebrand in Drachten

10,8 °C

12 inbraken

5 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.