Account
Logo
Zoeken
Apache helikopters trainen in Noord-Nederland

Apache helikopters trainen in Noord-Nederland

vr 12 februari 2021, 13.11 regionaal

LEEUWARDEN - Van 15 t/m 19 februari trainen militaire gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando, Koninklijke Luchtmacht in Noord-Nederland. De training Redskin Fury uitgevoerd door Apache gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando (hierna: DHC) trainen mogelijk boven de gemeenten Achtkarspelen, Assen, Dantumadeel, Heerenveen, Leeuwarden, Midden-Drenthe, Noordenveld, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, Tynaarlo, Tytsjerksteradiel en Westerkwartier.

Verder maken de helikopters gebruik van militair laagvlieggebied Midden-Drenthe. De procedures die de Apache gevechtshelikopters trainen vinden in de middag en avond bij duister plaats en zijn uiterlijk 23.00 uur terug op vliegbasis Gilze-Rijen. De helikopters vliegen in de avond om zo de nachtelijke omstandigheden te simuleren, waarin de helikopters doorgaans opereren.

Noord-Nederland is voor de Apache gevechtshelikopter relatief onbekend terrein, dit verhoogd de trainingswaarde voor de militaire piloten (vliegers genoemd). Door COVID-maatregelen kunnen essentiële trainingen voor helikopterbemanningen op dit moment niet plaatsvinden op de gebruikelijke locaties in het buitenland. Er wordt daarom getraind in eigen land.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Was er deze zomer een toename van stank door de stinkfabriek?

Ja  
50.7%
Nee  
30.7%
Geen mening  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!





Poll: Wat moet er gebeuren met de gaswinning in Burgum?

Stoppen, genoeg is genoeg  
48.4%
Doorgaan, we hebben het gas nodig  
37.5%
Eerst meer onderzoek doen  
11.7%
Geen mening  
2.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!