6,9 °C

© WâldNet

Dokkum krijgt vaccinatielocatie in sporthal De Trimmer

vr 26 februari 2021 12.11 uur

DOKKUM -

De eerste helft van april opent GGD Fryslân een vaccinatielocatie in sporthal De Trimmer in Dokkum. Het wordt de vijfde dagelijks geopende vaccinatielocatie van Friesland. De priklocatie wordt goed toegankelijk gemaakt voor een brede doelgroep, onder wie ouderen.

Hoeveel mensen er uiteindelijk ingeënt kunnen worden, hangt af van het aantal beschikbare vaccins en de vaccinatievolgorde van de Rijksoverheid. Uitgangspunt is om vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, aan te bieden.

Tot nu toe is vaccineren door de GGD alleen mogelijk in WTC Expo in Leeuwarden. Op 1 maart wordt in het Fries Congrescentrum in Drachten de tweede vaccinatielocatie geopend. Een week later volgt Sneek (Akkerwinde 1) en begin april is Heerenveen aan de beurt.

Uiteindelijk wil de GGD toe naar acht vaccinatielocaties. Franeker, Koudum en Oosterwolde zijn voor later in het voorjaar in beeld. De uitbreiding is nodig om alle groepen waar de GGD verantwoordelijk voor is in de eigen woonomgeving te kunnen prikken: de mobiele 60-plussers, de groep van 18 tot 60 jaar en een deel van het zorgpersoneel.

 

Regionaal nieuws

6,9 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.