3,9 °C

Historische Vereniging verwelkomt het 700e lid

di 02 maart 2021 10.40 uur

DOKKUM -

De Historische Vereniging Noordoost Friesland verwelkomde in februari het 700e lid inschrijven. Het was Jantine van der Knaap uit Wierum. De historische vereniging is één van de grootste verenigingen in de regio met leden uit heel Nederland en zelfs tot in Amerika, Canada en Australië toe. Secretaris Jan de Jager bezocht het 700e lid en bood bloemen en de nodige geschenken aan.

De club is actief met het uitzoeken van historische gegevens uit de regio. Dit kan genealogisch stamboomonderzoek naar inwoners van de regio zijn, maar ook de geschiedenis van huizen, boerderijen en kerken. Zo werkte een aantal leden mee aan het tot stand komen van het historisch plaatjesboek van Albert Hein. Ook werd gewerkt aan het Zeeroverslied, de historie van de galg in Dokkum en de gegevens van Salomon Levi en Jan Binnes uit de Westereen.

Mevrouw van der Knaap raakte geïnteresseerd in het werk de vereniging omdat ze belangstelling heeft voor de historie en graag meer wil uitzoeken van haar dorp Wierum aan de Waddenkust.

Sneuper

De vereniging geeft 4 keer per jaar een heel erg leesbaar tijdschrift uit met de naam "de Sneuper". Leden van de vereniging worden daardoor ook vaak Sneupers genoemd. Het tijdschrift wordt onder de leden verspreid en is daarnaast ook bij de tijdschrift verkopers in de regio te bemachtigen. Het volgende nummer, nr 141, heeft, hoe toepasselijk in deze tijd, als hoofdthema "Meester Bruining, tekenaar van de winter" en verschijnt eind maart.

Ook Philiander de Baron, de gekleurde heer van het schilderij "de maaltijd van Dokkum" wat van 12 februari tot 31 mei is uitgeleend aan het Rijksmuseum in Amsterdam zal uitgebreid aandacht krijgen.

 

Regionaal nieuws

3,9 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.