14,4 °C

Foto: Pauwels Sauzen-Bingoal

Cyclocross: Burgumse los bij Pauwels Sauzen-Bingoal

za 27 maart 2021 09.41 uur

BURGUM - De zestienjarige Leonie Bentveld uit Burgum gaat rijden voor de ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal. De 16-jarige juniore sluit per direct aan bij de veldritploeg van manager Jurgen Mettepenningen en tekent een contract tot eind 2024, met de optie voor nog twee seizoenen.

Bentveld wist al vier keer Nederlands kampioene veldrijden te worden in de jeugdcategorieën. De veldrijdster komt in de winter 2021-2022 nog uit bij de junioren, waarna ze de overstap maakt naar de beloften.

"Deze kans kan en mag ik niet laten schieten en die heb ik dan ook met beide handen aangegrepen." zo laat Bentveld weten. Het Pauwels Sauzen-Bingoal cyclingteam heeft het afgelopen wedstrijdseizoen goed van zich laten horen. Zowel de wereldkampioen bij de beloften-heren als de wereldkampioen bij de beloften-dames rijden voor dit UCI team.

"Ik kijk al uit naar de Wereldbeker van volgend seizoen, want die heeft vanaf nu aparte wedstrijden voor de junioren. Daarin zou ik goed willen presteren, net als in de kampioenschappen voor junioren." aldus Leonie Bentveld.

 

Regionaal nieuws

14,4 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.