10,1 °C
© WâldNet

Burgumer brug vier uur lang in storing

za 17 april 2021 13.47 uur

BURGUM - De brug van Burgum stond zaterdagmiddag zo'n vier uur lang in storing. De eerste storingen vonden rond 13.00 uur plaats. De politie is ter plaatse gekomen om het verkeer korte tijd te begeleiden. Om 13.53 uur gingen de slagbomen weer omhoog. Er was op dat moment nog geen monteur ter plaatse gekomen. De brugwachter deed meerdere pogingen op afstand met uiteindelijk een succesje. Deze was echter van korte duur.

Meerdere storingen

Niet lang nadat de slagbomen omhoog waren gegaan, is de weg aan weerzijden van de brug alsnog afgezet door de gemeente. Er was namelijk weer een storing. De slagbomen bleven omlaag staan. Dit leverde de hele middag verkeersoverlast op. Fietsers en voetgangers konden op eigen risico onder de slagbomen door. Er kwam in de loop van de middag wel een monteur bij de brug maar hij kon de deur niet openen omdat hij geen juiste sleutels bij zich had.

Medewerkers van de gemeente wezen passerende fietsers op de risico's. De storing was om 17.00 uur verholpen en zonder de aanwezigheid van een monteur. Even na 17.00 uur is er opnieuw een monteur ter plaatse gekomen om het probleem definitief te verhelpen.

FOTONIEUWS
         

 

Regionaal nieuws

10,1 °C

9 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.