9,3 °C

VV Drachten bestaat deze week 100 jaar

vr 23 april 2021 13.29 uur

DRACHTEN - Voetbalvereniging Drachten bestaat deze week 100 jaar. Op 21 april 1921 werd de voetbalclub opgericht. Honderd jaar geleden plaatste een aantal jongeren een advertentie in de “Dragtster Courant” om belangstellenden enthousiast te krijgen voor het voetbalspelletje. Met succes: de eerste wedstrijden werden gespeeld op het V.V.V.-terrein aan Het Zuid. Het was de start van een roemrijke geschiedenis van een mooie club.

"Natuurlijk hadden we ons de viering van dit heugelijke moment anders voorgesteld. Oók omdat 100 jaar v.v. Drachten tegelijk 100 jaar voetbal in Drachten en (verre) omgeving betekent. We willen dit prachtige jubileum graag vieren, maar we willen het wel goed vieren. De plannen zijn er...." zo laat voorzitter Durk Meijer weten.

Het gaat om mooie plannen om dit uitzonderlijke moment te vieren. "Een 100 jarig jubileum is bijzonder en verdient het om groots gevierd te worden. Middels de jeugd zullen we iedereen toch het idee geven dat we jarig zijn. Wanneer de situatie het toelaat nemen we het gehele komende seizoen om activiteiten te organiseren voor àl onze leden, met een nieuw hoogtepunt in april 2022...."

 

Regionaal nieuws

9,3 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.