20,8 °C

Vrijstelling 1.200 euro bijstandsgerechtigden

wo 12 mei 2021 15.53 uur

DRACHTEN -

Smallingerland helpt alvast bijstandsgerechtigden, die onverwacht werden gekort omdat ze boodschappen van familie kregen. Van de gemeente krijgen zij een vrijstelling van 1.200 euro, die ze aan boodschappen mogen besteden zonder dat ze op hun uitkering wordt geknot. De Tweede Kamer heeft daar al een motie over aangenomen, maar de daadwerkelijke uitvoering laat op zich wachten.

Alle raadsfracties in Smallingerland toonden zich tijdens Het Debat dinsdagavond enthousiast over het voorstel. Zo’n beetje alle partijen hadden 'm mee ingediend en wethouder Bert Westerink haastte zich in zijn beantwoording van de raadsvragen te vertellen dat het college de motie overneemt.

Wally Postma (ELP) vroeg zich af hoe het met de toezegging van het college kwam om de kwestie in Smallingerland op te pakken. In januari had ze daar vragen over gesteld, de wethouder zou met een voorstel komen en vervolgens een brief over het onderwerp naar de raad sturen.

CDA-raadslid Corrie Ponne vertelde dat het rijk vorige maand een bericht aan de gemeenten had gestuurd met de mogelijkheid om een en ander zelf te regelen. "Een vrijstelling van € 1.200 geeft mensen de mogelijkheid om vrienden of familie een financieel steuntje in de rug te geven. Dit past binnen een samenleving waarin we naar elkaar omkijken", aldus de motie.

 

Regionaal nieuws

20,8 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.