Account
Logo
Zoeken
2.2 °C
Vrijstelling 1.200 euro bijstandsgerechtigden

Vrijstelling 1.200 euro bijstandsgerechtigden

wo 12 mei 2021, 15.53 uur

DRACHTEN - Smallingerland helpt alvast bijstandsgerechtigden, die onverwacht werden gekort omdat ze boodschappen van familie kregen. Van de gemeente krijgen zij een vrijstelling van 1.200 euro, die ze aan boodschappen mogen besteden zonder dat ze op hun uitkering wordt geknot. De Tweede Kamer heeft daar al een motie over aangenomen, maar de daadwerkelijke uitvoering laat op zich wachten.

Alle raadsfracties in Smallingerland toonden zich tijdens Het Debat dinsdagavond enthousiast over het voorstel. Zo’n beetje alle partijen hadden 'm mee ingediend en wethouder Bert Westerink haastte zich in zijn beantwoording van de raadsvragen te vertellen dat het college de motie overneemt.

Wally Postma (ELP) vroeg zich af hoe het met de toezegging van het college kwam om de kwestie in Smallingerland op te pakken. In januari had ze daar vragen over gesteld, de wethouder zou met een voorstel komen en vervolgens een brief over het onderwerp naar de raad sturen.

CDA-raadslid Corrie Ponne vertelde dat het rijk vorige maand een bericht aan de gemeenten had gestuurd met de mogelijkheid om een en ander zelf te regelen. "Een vrijstelling van € 1.200 geeft mensen de mogelijkheid om vrienden of familie een financieel steuntje in de rug te geven. Dit past binnen een samenleving waarin we naar elkaar omkijken", aldus de motie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.4%
Nee  
6.9%
Geen mening  
5.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381