18,5 °C

Foto: Johan de Wit

8 van Drachten is dit jaar op 12 september

ma 07 juni 2021 16.24 uur

DRACHTEN - De 8 van drachten is dit jaar weer gepland in hetzelfde weekend als in 2020 en wel op zondag 12 september a.s. De organisatie houdt ook dit jaar rekening met eventuele corona-aanpassingen. De start van de 8 km en de KidsRun zal weer op dezelfde plaats zijn. Namelijk de Zuiderbuurt in het centrum van Drachten. De finish is dan op het Museumplein.

De KidsRun krijgt een lengte van 1500 meter en loopt in zijn geheel door het centrum. Het parcours gaat via Zuiderbuurt-Zuidkade-Noordkade-Toornstraat-Houtlaan- Noorderbuurt en de Zuiderbuurt naar de finish op met Museumplein. De openbare weg is dan afgesloten van 13.15 uur - 14.30 uur, voor alle verkeer.

De 8 km zal eerst door het centrum gaan en daarna naar de Noordkant van Drachten en terug naar het centrum. Door de strenge veilig -en gezondheidsrichtlijnen wordt het Raadhuisplein volledig ingericht voor de deelnemers. Het Raadhuisplein, Zuiderbuurt en het Museumplein is niet toegankelijk voor het publiek, als de corona materregelen dit voorschrijven, met uitzondering van de horeca.

De volgende wegen zullen tussen 14.45 uur en 16.15 uur worden afgesloten voor alle verkeer.

Zuiderbuurt-Zuidkade-NoordkadeToornstraat-Vogelzang-Stationsweg-Het Noord-Folgeren-Kletsterlaan-Frisia-De Tijen-Omloop-De Lange West-Noorderbuurt-Zuiderbuurt-Museumplein.
Het wandelen heeft dit jaar drie afstanden, 5 km - 10 km - 25 km.

Het goede doel is dit jaar Present Smallingerland, Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

Ook de 8 van drachten heeft veel vrijwilligers nodig. Op de wedstrijddag zijn ruim 110 vrijwilligers aanwezig om alles goed te kunnen laten verlopen. Heeft u belangstelling,mail dan naar info@8vandrachten.nl.

Alle informatie en de routes zijn te vinden op www.8vandrachten.nl. Er kan nu worden ingeschreven voor het hardlopen en het wandelen.

 

Regionaal nieuws

18,5 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.