17,7 °C

Foto: Geert Huisman

Mexicaanse verdachte drugslab K’tille blijft in de cel

di 08 juni 2021 15.15 uur

LEEUWARDEN - De rechtbank in Leeuwarden heeft dinsdag de voorlopige hechtenis verlengd van een 54-jarige Mexicaan die eind februari werd opgepakt in het drugslab aan de Oastkern in Kootstertille. Een tweede verdachte, een 54-jarige inwoner van Amsterdam, mag donderdag wel naar huis.

Crystal meth

De mannen waren aanwezig in de loods aan de Oastkern toen de politie 's avonds een inval deed. In hetzelfde onderzoek werden twee weken later een inwoner van Kootstertille (35) en een 36-jarige man uit Franeker aangehouden. In de loods werd methamfetamine (crystal meth) geproduceerd.

Financiële problemen

De politie trof in de loods 94 kilo crystal meth aan en 90 liter grondstoffen voor het maken van de synthetische drug. De Mexicaan heeft hoogstwaarschijnlijk ook iets te maken gehad met een drugslab in het Groningse Grootegast. Datzelfde geldt voor de Tilster en de man uit Franeker. De Amsterdammer heeft waarschijnlijk alleen in Kootstertille drugs gefabriceerd. Hij was erin gestapt omdat hij financiële problemen had, zo vertelde hij aan de rechtbank.

Schuldhulpverlening

De rechtbank bepaalde dat de man zich na zijn vrijlating bij de reclassering moet melden. Hij moet een ambulante behandeling ondergaan en hij moet meewerken aan schuldhulpverlening. In verband met het vluchtgevaar blijft de Mexicaan vastzitten.

 

Regionaal nieuws

17,7 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.