23 °C

Boete voor verkeersruzie op de Trekwei

wo 09 juni 2021 15.35 uur

LEEUWARDEN - Een inwoner van Brantgum is woensdag wegens vernieling van een personenauto door de politierechter veroordeeld tot een boete van 250 euro. De man heeft in oktober vorig jaar een deuk geschopt in een auto die hem geen voorrang had verleend.

Velg beschadigd

De verdachte reed in een bedrijfsbus op de Trekwei en zou geen voorrang hebben gekregen van de bestuurster van een personenauto, die vanaf Wâlddyk kwam. Doordat de bestuurder uit moest wijken, was de velg van een van de voorbanden van de bus beschadigd geraakt. De Brantgummer merkte dat de auto schade had omdat het stuur van de bus onder het rijden begon te trillen.

Bestuurster was bang

De man zette de achtervolging in en probeerde de bestuurster van de andere auto met lichtsignalen tot stoppen te manen. De vrouw reed juist door omdat ze bang was dat de verdachte haar wat aan zou doen. Om de bestuurster tot stoppen te dwingen, reed de Brantgummer om de auto heen en trapte hij op de rem.

Trapbeweging

De vrouw reed vervolgens om de bus heen en zag in haar zijspiegel dat de verdachte, die inmiddels was uitgestapt, een trapbeweging maakte. De man had een flinke deuk in de auto getrapt. Dat had hij bij de politie ontkend, maar de rechter vond dat wel bewezen kon worden dat hij een trap had uitgedeeld.

Schadeclaim incompleet

De Brantgummer kreeg – voor de vernieling – een boete van 250 euro. De rechter hield er rekening mee dat de man zijn eigen schade moest dragen. De schadeclaim van de bestuurster was incompleet, die kon niet worden toegewezen. De vrouw kan zich nog wel tot de burgerlijke rechter wenden om de schade vergoed te krijgen.

 

Regionaal nieuws

23 °C

6 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.