23,8 °C

Foto: Nico Feenstra

'Inwoners Smallingerland bepalen maaibeleid'

wo 09 juni 2021 18.04 uur

DRACHTEN - Inwoners van Smallingerland mogen aangeven of ze grasveldjes wel of niet gemaaid willen zien. "Het zou mooi zijn als mensen ook melden dat op een veldje het gras wel wat hoger mag worden", vertelde wethouder Maria le Roy dinsdagavond tijdens Het Debat. Aanleiding waren vragen van ELP-raadslid Chiel Bolt over het maaibeleid. Zijn insteek was juist om meer te maaien, maar het Groen Links-raadslid Peter Lesterhuis informeerde naar de mogelijkheid om te minderen.

Van bewoners in de buitenwijken had Bolt signalen gekregen dat het gras op sommige officiële speelveldjes en hondenuitlaatgebieden niet vaker dan tweemaal per jaar wordt gemaaid. Ook met bermen langs fietspaden is dat het geval. Bolt zei bang te zijn voor tekenbeten en noemde dat als reden om in te grijpen. Wethouder Le Roy zei dat de kans op tekenbeten geen reden zijn om het maaibeleid aan te passen. Op fietspaden geldt vooral het argument dat de veiligheid niet in het geding mag zijn.

Als het gras op speelveldjes of in andere gebieden hoog is, terwijl mensen er wel graag activiteiten willen ontplooien, dan mogen ze bij de gemeente aan de bel trekken. "We hebben bezuinigd op het maaien en dan is het een hele omschakeling. Ik hoop dat de mensen aan het hoge gras wennen, maar waar nodig willen we best extra maaien. Het mag niet zo zijn dat mensen alleen vanwege het zicht een veldje gemaaid willen zien. Dat doen we dus niet."

 

Regionaal nieuws

23,8 °C

6 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.