Account
Logo
Zoeken
9 °C

Achtkarspelen sluit 2020 financieel positief af

di 15 juni 2021, 10.26 uur

BUITENPOST - Het college van Achtkarspelen heeft 2020 afgesloten met een positief resultaat van 6,5 miljoen euro. "Het positieve saldo op de jaarrekening is vooral te danken aan een éénmalige opbrengst van de verkoop van Eneco aandelen", aldus wethouder Harjan Bruining. "De reservepositie van de gemeente is dankzij dit resultaat verbetert tot ruim 23 miljoen euro."

Voor de komende jaren zijn er echter veel onzekerheden. De herverdeling van het gemeentefonds lijkt een greep uit de kas van Achtkarspelen te zijn. Daarnaast zijn nog geen structurele oplossingen voor de extra kosten en open-einde regelingen van de jeugdzorg en de WMO.

Kadernota, begroting en jaarrekening

Het college maakt elk jaar een kadernota waarin de voorlopige plannen en de bijbehorende kosten voor het komende jaar staan. De raad stelt via de begroting deze plannen en bijbehorende kosten definitief vast. De begroting is de kadernota met daarin opgenomen de ontwikkelingen die na de behandeling zijn opgetreden. De jaarrekening is het de financiële verantwoording van het gevoerde beleid. Donderdag 1 juli behandelt de raad de jaarrekening 2020.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer