17,9 °C

Verliefde Marrumer (43) kan vrouw niet met rust laten

wo 16 juni 2021 15.00 uur

LEEUWARDEN -

Een 43-jarige Marrumer was verliefd en stalkte jarenlang de vrouw waar hij zijn zinnen op had gezet. De gevoelens waren niet wederzijds, maar toch bleef de Marrumer de vrouw achtervolgen. Woensdag bepaalde de politierechter dat de man daarmee moet stoppen.

Onbeantwoorde liefde

"Ik was gek op haar", zei de Marrumer tegen rechter Remco Jan Maring. Hij gaf op allerlei manieren uiting aan de onbeantwoorde liefde. Vooral Facebook was een medium dat de Marrumer veelvuldig gebruikte om zijn gevoelens en berichten over te brengen aan de vrouw waar hij verliefd op was.

Teksten via Messenger

De teksten die hij - via Messenger - stuurde, logen er niet om. "Als je een relatie krijgt met een andere kerel, zoek ik je op" en "Owja, laatste waarschuwing denk erom hoer ik hoor alles". Behalve dat hij berichten stuurde zocht hij ook de woning van de vrouw op. Al in 2016 had de vrouw een paar keer aangegeven dat ze niet gediend was van de aandacht die ze van de verdachte kreeg.

Tekst op auto gekalkt

Er volgde een stopgesprek met de politie en de Marrumer beloofde beterschap. Toch bleef hij, via Facebook, contact zoeken met de vrouw. Hij benaderde familieleden en kalkte met een waterstift het woord 'hoer’ op de auto van de vrouw. Dat laatste ontkende hij op de zitting, bij de politie had hij toegegeven dat hij verantwoordelijk was voor die tekst. De vader van het slachtoffer werd een dag later met de dood bedreigd, toen hij de verdachte ter verantwoording riep.

Secondelijm in sloten

In januari was er nog een melding dat er secondelijm in de sloten van de auto van het slachtoffer was gespoten. "Dat heb ik niet gedaan", reageerde de verdachte. "Het gaat maar door, wanneer houdt het op?", vroeg de rechter. "Ik kan haar nu echt met rust laten. Ik heb er geen behoefte meer aan, ik kan haar nu echt met rust laten", antwoordde de Marrumer.

Contact- en locatieverbod

Hij voegde eraan toe dat hij behoorlijk dronk in de periode dat hij het slachtoffer lastig viel. De vrouw is zelfs verhuisd. De rechter bepaalde dat de man niet bij haar woning in de buurt mag komen. Hij mag ook geen contact opnemen met de vrouw en haar familie. De rechter legde een werkstraf op van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden met een proeftijd van drie jaar. "Het moet nu wel echt afgelopen zijn", waarschuwde de rechter.

 

Regionaal nieuws