17,9 °C

Verdachte: ik gebruikte zelf wiet, speed, heroïne en xtc

wo 16 juni 2021 16.00 uur

LEEUWARDEN -

Na een paar anonieme tips dat een Damwâldster (31) wiet en speed zou dealen en dat de man ook nog een kilo wiet in huis zou hebben, nam de politie op 1 oktober vorig jaar een kijkje. De politie vond hennep, speed, heroïne en xtc in de woning.

Eigen gebruik

Allemaal voor eigen gebruik, zei de Damwâldster donderdag op de zitting van de politierechter. "Dat zijn dan best wel veel dingen door elkaar", reageerde de rechter. Behalve de drugs vond de politie ook wapens in de woning: een paar messen, een boksbeugel, een werpster, ploertendoders. De Damwâldster zei dat hij de wapens voor de hobby had, hij verzamelde.

Blanco strafblad

Dat de politie de wapens op verschillende plekken in de woning vond, duidde er eerder op dat ze dienden ter bescherming vond de rechter. De rechter veroordeelde de Damwâldster tot een werkstraf van 70 uur.

De rechter hield er rekening mee dat de man een nagenoeg blanco strafblad had. Voor het hebben van een kleine hoeveelheid hennep, een overtreding, legde de rechter een voorwaardelijke boete op van 75 euro.

 

Regionaal nieuws