17,1 °C

Foto: AquaZoo Leeuwarden

Pasgeboren Canadese bevers zetten 1e stapjes buiten

do 29 juli 2021 11.15 uur

LEEUWARDEN - In AquaZoo zijn vier Canadese bevers geboren. De dierentuin bij Leeuwarden is één van de weinige plekken in Europa waar in 2021 jongen verwelkomd konden worden.

Het viertal in AquaZoo kwam ter wereld in een burcht, waar ze 1 tot 2 maanden in blijven zitten. "Inmiddels bereiken ze ook de leeftijd waarop ze voorzichtig de eerste stapjes buiten de burcht zetten om zo het gehele verblijf te ontdekken", vertelt hoofd dierverzorging William Kreijkes.

Grote zus

De jongen krijgen daarbij gezelschap van hun grote zus. "Zij is vorige zomer geboren en we merken dat ze heel erg naar de kleintjes toetrekt. Op deze manier kan ze ook al wat ervaring op doen, mocht ze later zelf jongen krijgen", aldus Kreijkes.

De Canadese bever, het nationale dier van Canada, is het grootste knaagdier van Noord-Amerika. Hij lijkt veel op de Europese bever, waarvan er op dit moment twee in de Friese natuur leven. Deze dieren zijn te herkennen aan de grijzige donkerbruine vacht, achterpoten met zwemvliezen en een grote staart in de vorm van een peddel.

 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7