12,6 °C

Sip Jaap Bos geniet met volle teugen in geboortedorp

di 31 augustus 2021 12.19 uur

ANJUM - Op het moment dat deze woorden aan het papier toevertrouwd worden, laat de start van de competitie van het voetbalseizoen 2021-2022 nog even op zich wachten. Wanneer corona geen roet in het eten gooit dan staat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in het weekend van 25 september op het programma.

Voor Anjum trainer Sip Jaap Bos de mogelijkheid om in de weken voorafgaande aan deze start de juiste selectie samen te stellen voor de nieuwe voetbaljaargang. Een selectie waarin weinig wijzigingen zullen plaatsvinden t.o.v. het vorige afgebroken seizoen. Zeker is dat Mark Jansma i.v.m. zijn werk geen deel meer uit maakt van de A selectie van de v.v.Anjum. Doordat een aantal spelers uit de JO 17 en uit het tweede elftal hun opwachting zullen maken, heeft Sip Jaap meer keuzemogelijkheden om zo goed mogelijk voor de dag te komen in de zaterdag derde klasse B. Het is een mooie mix van jonge en oude spelers. “Mei elkoar kinne wy der wat moais fan meitsje”.

Tijdens de voorbereiding worden er tal van oefenwedstrijden gespeeld. Ook staan er drie bekerwedstrijden op het programma. Achtereenvolgens wordt de strijd aangebonden met Grijpskerk ( 4-9 thuis), de Lauwers (11-9 uit) en WTOC (18-9 uit).

Sip Jaap Bos begint aan zijn derde seizoen bij de v.v.Anjum. Opmerkelijk feit is echter dat oud Anjumer nog geen volledig seizoen bij de Kolkenfjildbewoners heeft afgemaakt. Twee keer werd de competitie voortijdig beëindigd. Toch werd er, voor zover de coronamaatregelen het toelieten, zoveel mogelijk doorgetraind de afgelopen maanden.

De v.v. Anjum is voor Sip Jaap de eerste vereniging als hoofdtrainer. En dat was best wel spannend.
De eerste wedstrijd tegen Wykels Hallum ( twee seizoenen terug) ging ondanks een 2-1 voorsprong in de laatste minuten toch nog verloren met 2-3. “ Ik sil dit net gau ferjitte.Ik ha der min fan sliept, dat wykein”. Gelukkig gaven spelers en staf aan dat dit onnodig was. “It sil fêst noch wolris barre”. Het geeft aan dat de Anjumers een reëel beeld hebben van de (on) mogelijkheden. Samen met spelers en de begeleiders probeert Sip Jaap een hecht collectief te smeden, waarbij de eerder genoemden ook daadwerkelijk hun inbreng mogen hebben.

De , tegenwoordig in Dokkum wonende, hoofdtrainer hoopt op een seizoen waarbij handhaving in de derde klas het doel zal zijn. Het is afwachten, na twee niet afgemaakte seizoenen, hoe de 14 teams in de derde klas zich de komende maanden zullen gaan presteren.
Naast handhaving hoopt Sip Jaap ook dat individuele spelers zich blijven ontwikkelen.

De basis bij de v.v.Anjum is prima. Bestuurlijk gaat alles naar wens. De jeugdafdeling heeft de zaakjes prima voor elkaar. Regelmatig breken eigen opgeleide spelers door en maken hun opwachting in het Anjumer vlaggenschip. Het is de levensader van de v.v.Anjum. Een rijke traditie wordt voortgezet.

Het mag duidelijk zijn: de combinatie Sip Jaap Bos en de v.v. Anjum is volgens de club 'in boppeslach'.

 

Regionaal nieuws

woensdag 15 september | 4 reacties

Zeven inbraken in een week