11,3 °C

Fotograaf: RM-imagestudio

Podium voor Drachtster in Yamaha Kickstart R125-cup

di 31 augustus 2021 12.31 uur

DRACHTEN - De 16-jarige Milan van der Veen uit Drachten heeft afgelopen weekend na een uitdagende start van het seizoen zijn eerste podiumplek veroverd op het stratencircuit van Staphorst. Hij werd derde tijdens de derde ronde van het Nederlands Kampioenschap van de Yamaha Kickstart R125-cup.

Zaterdag werd alweer de vijfde en zesde race verreden van het in totaal twaalf races tellende seizoen. De Drachtster die dit jaar meedoet aan de Yamaha Kickstart R125-cup kende een moeizame start van het seizoen vanwege motorproblemen en crashes. Helaas ging ook de vijfde race niet zonder problemen.

Na een lastige start waarbij hij terugviel naar een zesde plek wist hij zich terug te vechten naar een tweede positie. Helaas werd hij door een crash van een achterblijver hard onderuit gehaald. Met een beschadigde motor wist hij van een vijftiende plek terug te strijden naar een tiende plek.

De zesde race ging gelukkig beter. In drie rondes wist hij zich, na een aantal strakke inhaalacties, van de vierde naar de tweede plek te rijden. Hier ging hij op jacht naar de nummer één die op dat moment vier seconden voorsprong had. Hij wist uiteindelijk bij deze rijder te komen maar kwam een ronde te kort om hem te passeren. Met vijftien honderdsten van een seconde verschil kwam hij als tweede over de finish.

Door dit laatste goede resultaat mocht Milan toch nog als derde het podium beklimmen. Milan: "Ik ben ontzettend blij met dit resultaat, vooral na mijn tegenslagen aan het begin van het seizoen, dit kon ik echt wel even gebruiken."

 

Regionaal nieuws

zaterdag 18 september | 3 reacties

Motor uitgebrand op toerit A7