13,2 °C

Foto: Hessel Reitsma |  Archieffoto uit 2011

De 17e editie 8 van Drachten is op 12 september

vr 03 september 2021 10.42 uur

DRACHTEN - De 8 van drachten is dit jaar weer gepland in hetzelfde weekend als in 2020 en wel op zondag 12 september a.s. In 2020 was de 8 van Drachten 'coronaproof'. De organisatie heeft ook dit jaar aanpassingen. De start van de 8km en de KidsRun zal weer op dezelfde plaats zijn. Namelijk de Zuiderbuurt in het centrum van Drachten. De finish is dan op het Museumplein.

Nieuw is dit jaar de klasse RaceRunning. Deze wedstrijd is voorafgaande van de KidsRun over een afstand van 500 meter. Alle informatie over RaceRunning is te vinden racerunning.nl

De KidsRun krijgt een lengte van 1500 meter en loopt in zijn geheel door het centrum. Het parcours gaat via Zuiderbuurt-Zuidkade-Noordkade-Toornstraat-Houtlaan- Noorderbuurt en de Zuiderbuurt naar de finish op met Museumplein. De openbare weg is dan afgesloten van 13.45 uur - 14.30 uur, voor alle verkeer.

De 8 km zal eerst door het centrum gaan en daarna naar de Noordkant van Drachten en terug naar het centrum. Door de strenge veilig -en gezondheidsrichtlijnen wordt het Raadhuisplein volledig ingericht voor de deelnemers. Het Raadhuisplein, Zuiderbuurt en het Museumplein is niet toegankelijk voor het publiek, Met uitzondering van de horeca. De volgende wegen zullen tussen 14.45 uur en 16.15 uur worden afgesloten voor alle verkeer.

Zuiderbuurt-Zuidkade-NoordkadeToornstraat-Vogelzang-Stationsweg-Het Noord-Folgeren-Kletsterlaan-Frisia-De Tijen-Omloop-De Lange West-Noorderbuurt-Zuiderbuurt-Museumplein.

Het wandelen heeft dit jaar drie afstanden, 6 km - 12 km - 26 km. Voor het wandelen kan nog worden ingeschreven tot zaterdag 11 september.

Goede doel is dit jaar Present Smallingerland, Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

Naast het hardlopen en wandelen is er dit ook weer de fietstourtocht georganiseerd door FTC Smallingerland.

Alle informatie en de routes zijn te vinden op www.8vandrachten.nl en www.ftcsmallingerland.nl

 

Regionaal nieuws

woensdag 15 september | 4 reacties

Zeven inbraken in een week