Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Mislukte woningoverval Drachten: jeugddetentie en behandeling

do 16 september 2021, 14.00 uur

LEEUWARDEN - Voor een mislukte woningoverval in Drachten zijn donderdag een inwoner van Hurdegaryp (19) en een 18-jarige Drachtster veroordeeld tot onvoorwaardelijke celstraffen. Een derde verdachte, een 19-jarige Burgumer, werd vrijgesproken.

Vier gebroken ribben

Op de avond van 3 april vorig jaar heeft het tweetal met veel geweld geprobeerd de bewoner van een woning aan de Middelwyk in Drachten te beroven. Dat mislukte, omdat het slachtoffer zich hevig verzette. De man liep wel vier gebroken ribben op.

Niet terug naar de jeugdgevangenis

De rechtbank legde aan beide verdachten dezelfde straf op: 263 dagen jeugddetentie waarvan 180 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Dat betekent dat de Hurdegarypster niet terug hoeft naar de jeugdgevangenis, hij heeft 83 dagen in voorarrest gezeten. Hij moet zich melden bij de jeugdreclassering en hij moet zich laten behandelen. Hij mag gedurende de proeftijd geen alcohol of drugs gebruiken.

Geen enkele verantwoordelijkheid genomen

De Drachtster heeft maar een paar dagen in voorlopige hechtenis doorgebracht, hij gaat wel terug naar de gevangenis. De verdachten moeten 3000 euro smartengeld en 385 euro voor het eigen risico van de zorgverzekering aan het slachtoffer betalen. De rechtbank neemt het beide verdachten bijzonder kwalijk dat ze geen enkele verantwoordelijkheid hebben genomen voor de gewelddadige overval.

Kinderen lijden

De twee hebben het slachtoffer niet alleen fysiek, maar ook geestelijk letsel toegebracht, stelde de rechtbank. Ook de kinderen van het slachtoffer lijden onder het gebeurde. Een van de kinderen wil niet meer thuis slapen. Omdat het tweetal minderjarig was toen de overval werd gepleegd, werd de strafzaak twee weken geleden achter gesloten deuren gehouden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Geniet van je welverdiende pensioen Jikke !

Geniet van je welverdiende pensioen Jikke !


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer