11,7 °C

© WâldNet

Tot 7 jaar cel geëist voor crystal meth lab Wânswert

do 16 september 2021 16.15 uur

LEEUWARDEN - Voor betrokkenheid bij twee drugslabs, in Wânswert en het Groningse Lucaswolde, heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag tegen vier mannen die nauw betrokken zouden zijn geweest bij de productie van crystal meth of methamfetamine celstraffen tot 7 jaar geëist.

Anonieme meldingen

Het lab in Wânswert werd in februari vorig jaar opgerold, na anonieme meldingen van bezorgde buurtbewoners. De politie vond in de schuur van de afgelegen boerderij aan de Wirdsterterp een grote hoeveelheid synthetische drugs en chemicaliën. De vier verdachten werden acht maanden later opgepakt, toen de politie een inval deed in een drugslab in het Groningse Lucaswolde.

Lab in afgelegen boerderij

Het gaat om een 48-jarige Amsterdammer, een 64-jarige inwoner van Almere, een 60-jarige man uit Amsterdam en de eigenaar van het pand in Lucaswolde, een 55-jarige Groninger. Er werd een grote hoeveelheid crystal meth (methamfetamine) aangetroffen met een straatwaarde van zo’n vier miljoen euro.

7 jaar cel geëist

De Almeerder en de 48-jarige Amsterdammer zijn volgens het OM degenen die in beide labs synthetische drugs hebben geproduceerd. Zij hoorden gevangenisstraffen van 7 jaar tegen zich eisen. Voor de eigenaar van het pand in Lucaswolde eiste het OM 3 jaar cel. Tegen de 60-jarige Amsterdammer is twee jaar cel geëist.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Regionaal nieuws

vandaag, 10.19 uur

Brandweer redt paard uit sloot

donderdag 21 oktober | 2 reacties

Herfstkermis in Drachten

11,7 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.