9 °C
Foto: Srfotografie

Dodelijke schietpartij: onderzoek afgerond

do 16 september 2021 18.35 uur

BOELENSLAAN - De Rijksrecherche en politie hebben na ruim 15 uur het onderzoek ter plaatse naar de schietpartij aan De Fjouwer Roeden in Boelenslaan afgerond. Aan het einde van de middag werd het zwaar beschadigde voertuig en een beschadigde politieauto afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Bij de schietpartij kwam woensdagnacht de 28-jarige Andries Booi uit Boelenslaan om het leven. De man sloeg 's nachts in Noardburgum op de vlucht voor de politie nadat hij een stopteken kreeg. De achtervolging eindigde bij Boelenslaan.

Sporen

De man reed vrijwel zeker vanaf de Blauhusterwei de Fjouwer Roeden op. Sporen aldaar laten zien dat het voertuig door een greppel met bosschages een weiland inschoot. Even daarvoor lagen glasscherven van het achterruit.

Bandensporen

Bandensporen in het weiland zijn stille getuigen van een rit door het gras. De auto is daarna tot stilstand gekomen in een greppel met bosschages. De beschadigde politieauto stond stil op de Fjouwer Roeden in zuidelijke richting.

Agenten hebben op een zeker moment het vuur geopend op de man omdat hij op de agenten inreed. De man is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen.

FOTONIEUWS
        

 

Regionaal nieuws

9 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.