Account
Logo
Zoeken
7.9 °C

© WâldNet

Grimmige sfeer op kermis leidt tot ruzies

za 18 september 2021, 10.20 uur

BURGUM - Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk maar een kermisavond in Burgum liep vrijdag volledig uit de hand. Even na middernacht keerde de rust langzaam terug. De politie spreekt van een grimmige en onrustige sfeer. Er zijn verder (nog) geen aanhoudingen verricht.

Wat wel bekend is, is dat er in elk geval honderden jongeren op de been waren. Lokale jongeren kregen op een zeker moment ruzie met jongeren uit vermoedelijk Leeuwarden. Zij waren in o.a. Mercedessen naar Burgum gekomen. De ruzie escaleerde en groepen kwamen tegenover elkaar te staan. Er zou gedreigd zijn met een mes en/of geslagen met een klomp.

Een buurtbewoner bij het politiebureau laat weten dat er rond middernacht ook een groep jongeren zich bij het politiebureau meldde. Dit ging gepaard met enorm veel lawaai waardoor buurtbewoners wakker werden.

De politie bevestigt dit verhaal en laat weten dat deze jongeren aangifte wilden doen. De buurtbewoner laat weten dat het hier ging om jongeren die gebrekkig Nederlands spraken en in snelle en dure auto's reden.

Of er daadwerkelijk aangiftes zijn opgenomen en wat de inhoud hiervan is, kon de persvoorlichter zaterdag nog niet melden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.7%
Ja, op aanvraag  
14.9%
Nee  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk