Account
Logo
Zoeken
3.5 °C
© Jochem Wiersma |  Klaas Zijlstra en Willem Haaksma verlaten de brandweer van Anjum

Brandweer Anjum neemt afscheid van Klaas en Willem

ma 20 september 2021, 23.50 uur

EANJUM - Maandagavond hebben de brandweermannen van brandweerkorps Anjum afscheid genomen van Klaas Zijlstra en Willem Haaksma.

Op de vaste oefenavond van brandweer Anjum ging bij het korps rond half zeven de pieper af voor een melding brandgerucht aan de Mûnebuorren in Anjum. Bevelvoerder Klaas Zijlstra riep direct, daar heb je het al. Beide mannen vermoeden wel dat de de collega's iets zouden gaan uitvreten, maar wat en wanneer wisten Klaas en Willem niet.

Bij molen De Eendragt hadden de collega's iets in scene gezet. Er zou brand zijn ontstaan in een vogelkijkhut die onderaan de molen stond die oversloeg naar de molen. Familie van beide mannen stonden boven op de molen en moesten gered worden.

Speciaal voor Willem was de mobiele vogelkijk hut naar de molen gehaald. Willem beleefde volgens eigen zeggen veel avonturen in de vogelkijkhut. Willem ging de brandende hut binnen en ontdekte daar een slachtoffer die gered moest worden.

Klaas ging de molen in en trof daar zijn familie boven aan. Klaas haalde met de hoogwerker de familie naar beneden.

Na deze mooie actie werden er enkele groepsfoto's gemaakt en werd er in de kazerne nog lekker nagezeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Klaas en Willem waren beide manschap, chauffeur en pompbediender. Sinds 2013 waren de beide mannen bevelvoerder van het korps Anjum. In januari 2020 ontvingen ze een Koninklijke onderscheiding en werden ze benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Door het vertrek van beide mannen gaat er 63 jaar aan ervaring verloren. Gelukkig zijn drie korpsleden bereid gevonden om de opleiding tot bevelvoerder te doen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum