Account
Logo
Zoeken
10.6 °C

De groepenkast en meer, waar kijk jij naar als je net verhuisd bent?

do 23 september 2021, 18.36 uur

LEEUWARDEN - Heb je weinig verstand van de groepenkast en ben je eigenlijk wel benieuwd of alles nog goed werkt in de meterkast van je nieuwe huis? Dan is het wijsheid om iemand langs te laten komen. Diegene kan kijken of alles nog goed in elkaar zit en of er misschien niet iets verkeerd is aangesloten. Het is namelijk zo belangrijk om de groepenkast op orde te hebben! Ook zijn er tal van andere dingen waar je rekening mee moet houden als je net verhuisd bent. Zorg dat alles gecheckt is, zodat je zeker weet dat alles in orde is. Al zijn het dingen die misschien niet gelijk opgelost hoeven te worden, zo heb je wel inzichtelijk welke kosten er eventueel aan gaan komen.

Verhuizen is duur

Verhuizen is duur, dat weet iedereen die dit weleens gedaan heeft. Helemaal als het je eerste huis is! Je moet dan extra geld hebben om de markt op te komen als het ware. In deze tijden is het echt een uitdaging om iets geschikts te vinden helaas.. Maar als het dan zo ver is, dan is het dus handig om een spaarpotje te hebben.

Zorg voor spaarpot en buffer!

​Nog handiger is om het spaarpotje van tevoren alvast een beetje te verdelen. Wat geef je uit aan notariskosten etc.? En hoeveel wil je eigenlijk nog aan het huis zelf uitgeven? Is het allemaal wel in orde of ga je toch voor een nieuwe badkamer of keuken? Dan is het handig om dit gelijk mee te nemen in je berekeningen. Ook is het handig om een buffertje te hebben. Een buffer is altijd een goed idee, want er kunnen soms toch nog extra kosten komen. Het is zonde als je dan alles al hebt uitgegeven aan dingen die misschien een minder hoge prio hadden (zoals een nieuw interieur). En zo zijn er dan wat zaken in het huis die je altijd even langs moet lopen, wij noemen er een paar.

De boiler

Het is altijd goed om te kijken naar de boiler. Uit welk jaar komt de boiler bijvoorbeeld? En ziet ie er nog goed uit? Kijk ook even wanneer deze voor het laatst gecheckt is, het is zonde als je er later achter komt dat ie veel te oud is eigenlijk.

De groepenkast

Zoals genoemd wil je ook graag dan de groepenkast in orde is als je net verhuisd bent. Het gaat tenslotte om elektra en als dat niet goed staat dan kan het best weleens gevaarlijk zijn. Laat een professional hiernaar kijken. Misschien zijn groepen niet goed verdeeld of is de meterkast dermate verouderd. Zoals je ziet komt er best wat bij kijken! Zorg dat je altijd de financiën op orde hebt en dat je let op een aantal dingen die veel geld kunnen kosten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt