10,3 °C
Foto: Jelke Jongsma

Kindcentrum Kollum officieel geopend

za 25 september 2021 12.49 uur

KOLLUM - Vanwege het coronavirus heeft het ruim een jaar geduurd voordat het Kindcentrum Kollum officieel geopend kon worden. Vrijdag was het zover.

Kindcentrum Kollum is een identiteitsrijk kindcentrum waarin Stichting Arlanta, ROOBOL en Tiko Kinderopvang arrangementen aanbieden aan kinderen van 2 tot 13 jaar. Kindcentrum Kollum stelt het kind centraal: ieder kind is nieuwsgierig, wil leren en zich ontwikkelen.

CBS Koningin Juliana, OBS Professor Casimir, peuteropvang de Klimop en BSO De Klimroas werken samen aan de vorming van het opgroeiende kind en bij het vinden van hun plek in de wereld.

Bij het Kindcentrum is tevens een uniek speel-, beleef- en beweegpark voor het gehele dorp gerealiseerd. Dit park is tot stand gekomen door een samenwerking tussen dorpsbelang Kollum, Kindcentrum Kollum en de gemeente Noardeast-Fryslân.

Na de openingshandeling verricht door wethouder Jouke Douwe de Vries, volgde een feestelijke dag die afgesloten werd met een gezamenlijk, muzikaal optreden door alle kinderen van het Kindcentrum.

's Middag volgde de opening voor genodigden. Partijen betrokken bij de bouw, de stichting van het Kindcentrum en de verschillende teams proosten met elkaar op een succesvolle samenwerking.

Voorzitter van het stichtingbestuur Sierd Henk de Bruin nam het openingswoord, gevolgd door Willem Wouda bestuurder van ROOBOL, Heidi Rubingh bestuurder van Arlanta, André de Jong de Jong directeur van Tiko Kinderopvang en Fokke Jansma van de stuurgroep.

Na een proost van de schooldirecteuren Paul Boersma en Kim van Soest en hoofd peuteropvang Petra Dijkstra was er gelegenheid het gebouw te bewonderen en werd een prachtige dag afgesloten.

FOTONIEUWS
        

 

Regionaal nieuws

10,3 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.