Account
Logo
Zoeken
5.8 °C
Drachtster Boys niet ongelukkig met gelijkspel tegen WHC
Uitblinker Dave Boonstra van Drachtster Boys | Foto: Tibbesma Fotografie

Drachtster Boys niet ongelukkig met gelijkspel tegen WHC

ma 4 oktober 2021, 11.37 uur

DRACHTEN - Na de valse start in de competitie tegen Broekster Boys -in Damwoude werd met 2-0 verloren, mede door het ontbreken van tien vaste krachten om verschillende redenen- speelde Drachtster Boys zaterdag 2 oktober met 3-3 gelijk tegen WHC uit Wezep. Een sterke tegenstander die door velen minstens een plaats in de top 3 wordt toegedicht dit seizoen -hoewel het na twee gemankeerde seizoenen erg moeilijk is om te zeggen waar elke ploeg staat. Eerst maar eens voetballen.

De start was voortvarend van beide kanten. Maar waar WHC veelvuldig de aanval koos en de dominante ploeg was, stond Drachtster Boys na een kwartier voor. Sicco Bouwer schoot via een door hemzelf uitgelokte penalty de 1-0 binnen in de vierde minuut, tien minuten later profiteerde Anton Vredevoort van geknoei achterin bij WHC na een scherpe voorzet van Joël Wagenaar.

In de loop van de eerste helft werd de druk echter te groot en scoorde Sargon Gouriye twee maal. Met name de tweede goal, waarbij hij een afgeslagen corner binnenwerkte, was een beauty. Na rust ging WHC nadrukkelijk op zoek naar de overwinning, maar het was Drachtster Boys dat scoorde. Althans, dat ging via Jasper Bremmer van WHC: hij raakte een scherpe voorzet van Kasper Dekens zo ongelukkig dat deze achter zijn eigen doelman belandde: 3-2.

Even leek het erop alsof Drachtster Boys de overwinning uit het vuur ging slepen, totdat WHC-invaller Dinand Burgmeijer aan de rechterkant kon opstomen en zijn ploeggenoot Sander Krijns kon bedienen: 3-3. Met nog een paar minuten op de klok kregen beide ploegen nog kansen, waarbij Drachtster Boys de grootste kans kreeg. Uitblinker Dave Boonstra miste maar net.

Uiteindelijk zullen trainer Ommar Jager en zijn mannen niet ontevreden zijn met een gelijkspel. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Winsum, om 15.00 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity


kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum




kwijt / misdaad in je straat

Wie mist deze sleutel?

Wie mist deze sleutel?


regionaal nieuws

Opnieuw mega druk op vrijmarkt in Drachten

Opnieuw mega druk op vrijmarkt in Drachten