7.4 °C

DTL wint spannende wedstrijd tegen Sparta

zo 10 oktober 2021, 19.15 uur

HANTUM - Zaterdag mocht DTL 1 het opnemen tegen Sparta 1. Een tegenstander waar DTL het altijd lastig mee heeft.

In de vroege ochtend was het nog mistig en koud op het sportveld maar gelukkig klaarde dit rond het middaguur op en werd het mooi weer om te korfballen.

Om half 4 gaf de scheidrechter het fluitsignaal om te starten. In de eerste helft had DTL het moeilijk om te scoren. Sparta had veel lengte in de ploeg waarmee DTL het lastig had, gelukkig stond de verdediging van DTL heel goed. In de rust was het 3 gelijk.

In de 2e helft wisten beide ploegen dat er wat moest gebeuren, er moest meer gescoord worden. DTL wist steeds een kleine voorsprong van 1 punt te behouden, tot de 7-7. Daarna scoorde Sparta en hadden zei het voordeel. Gelukkig was dit van korte duur want het stond al snel weer 9-9. DTL was vastberaden om te winnen en wisselt 2 spelers voor een extra boost, dit pakte goed uit.

De stopwatch gaf aan dat er nog 1 minuut te spelen was echter had de scheidsrechter een andere tijd door een foutje waardoor de laatste minuten extra spannend maakten. Gelukkig scoorde DTL in de slotminuut de 11-10 waardoor de punten in Hantum blijven. Een succesvolle dag voor DTL waarbij alle thuisploegen wisten te winnen.

Komende woensdagavond om 19.30 uur neemt DTL het op tegen Boelenslaan/It Fean 1.