9,9 °C
Foto: Jeffrey Klaaijsen

Vrachtwagenchauffeur in de knel bij brug Kootstertille

di 12 oktober 2021 18.30 uur

DROGEHAM - Een vrachtwagenchauffeur kwam dinsdag aan het einde van de middag 'in de knel' te zitten bij de brug van Kootstertille. De chauffeur reed over de Hege Dyk (N369) naar de brug en merkte te laat op dat vrachtwagens niet (meer) mogen passeren. Omdat hij de brug daarom niet wilde passeren, besloot hij zijn vrachtwagen stil te zetten op de weg.

De politie is ter plaatse gekomen om tijdelijk het verkeer te regelen. Het was nogal een uitdaging om met de vrachtwagen terug te rijden naar de rotonde.

De chauffeur had met het stoppen op de weg overigens wel een overtreding begaan. Hij veroorzaakte hiermee een gevaarlijke situatie. Agenten hebben het verkeer tijdelijk begeleid totdat de chauffeur zijn weg kon vervolgen via de rotonde bij Drogeham.

Brug Kootstertille dicht voor zwaar verkeer

Sinds maandag geldt voor de brug Kootstertille een gewichtsbeperking voor het zwaardere vrachtverkeer, landbouwverkeer en bussen (zwaarder dan 30 ton of met een aslast hoger dan 7 ton.) Recent onderzoek liet zien dat er in de betonnen brugdelen (aanbruggen) diverse zwakke plekken zitten.

FOTONIEUWS
     

 

Regionaal nieuws

9,9 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.