8.3 °C

Korfballers DTL winnen van DTS

ma 18 oktober 2021, 11.33 uur

HANTUM - Zaterdag nam DTL 1 het op tegen DTS 1 uit Surhuizum. Op deze koude maar droge herfstdag kwamen veel toeschouwers af, om deze laatste thuiswedstrijd van het veldseizoen te aanschouwen. Voor DTL was het van belang om deze wedstrijd te winnen om haar plaats in het klassement te behouden.

Onder begeleiding van scheidsrechter A.F. van der Meer ging de wedstrijd om half 4 van start. Beide ploegen begonnen strijdlustig aan de wedstrijd. De doelpunten kwamen in het begin van beide kanten. Toch kon DTL een gaatje vinden waardoor de ploeg steeds verder op voorsprong kwam. Na een heel aantal mooie kansen die netjes werden afgerond stond DTL bij rust met 10-4 voor.

In de tweede helft was het zaak om dit goede spel vast te houden. DTL kwam helaas niet scherp genoeg uit de kleedkamer, en het spel werd er niet beter op. DTS daarentegen zag haar kans en ronden hun kansen steeds beter af waardoor ze dichterbij kwamen. Vlak voor het eindsignaal trok DTL de wedstrijd toch naar zich toe en werd de eindstand 14-10.

Het veldseizoen is na afloop van de wedstrijd gezamenlijk afgesloten met een gezellige barbecue.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen de Flamingo’s uit Buitenpost op het programma.