Verliespartij voor korfballers DTL 1

zo 31 oktober 2021, 14.58 sportnieuws

HANTUM - De laatste wedstrijd voor het begin van de zaalcompetitie moest DTL spelen tegen Pallas uit Leeuwarden. Het eerste duel werd nipt gewonnen door de Leeuwarders. Na de goede resultaten van de twee voorgaande wedstrijden was er veel aan gelegen om deze keer ook de punten te pakken.

Om 15.30 begon de wedstrijd en het was DTL dat voortvarend begon, 0-2. Hierna gingen de scores om en om, wel viel op dat het aanvalsvak gemakkelijk scoorde en in het verdedigende vak het veel zoeken was en de doelpunten zeer moeilijk tot stand kwamen. Door beide ploegen werd er achter verdedigd, hierdoor was het niet een zeer boeiend schouwspel voor de supporters het leek eerder op een schaakspel. Ruststand 4-6.

In de tweede helft begon Pallas beter te spelen en dit resulteerde in doelpunten, DTL zag dit aan en stelde er weinig tegen over. Langzaam kwam Pallas langszij en met nog een tien minuten te spelen kwamen zij op een voorsprong van twee goals. Dit kon nog worden gereduceerd naar een verschil maar dichterbij kwamen de Hantumers niet, eindstand 10-9.

Al met al een zeer teleurstellende wedstrijd met een slecht resultaat. Na de winterstop zal DTL wederom in de achtervolging moeten en met beter spel moeten komen. In de zaal wordt er gespeeld in de 4e klas en zal worden geprobeerd te strijden om het bovenste plekje te bemachtigen.