1 °C

© WâldNet |  De groene strook zou eventueel gebruikt kunnen worden voor woningen

Ideeën Dancing Quatrebras: McDonald's of huizen?

ma 22 november 2021 19.20 uur

NOARDBURGUM - Een Van der Valk Hotel, McDonald's, truckerscafé of kartbaan. Het zijn zo maar wat ideeën die Jaap Holwerda in de afgelopen weken in de mailbox ontving. De Burgumer riep mensen op om mee te denken over de toekomst van het terrein van discotheek Quatrebras. In oktober werd namelijk bekend dat Holwerda de nieuwe eigenaar werd.

Ook de Lidl en Aldi namen contact op maar deze supermarkten hebben geen kans. De gemeente liet hen al vrij snel weten dat daarvoor geen mogelijkheden zijn.

McDonald's

"De McDonald’s stjit fier boppe oan" zegt Holwerda maar het viel hem vooral op dat betaalbare huurwoningen voor de jeugd een 'goeie twadde binne'. De nood in deze sector is volgens Holwerda hoog. De Burgumer kan het weten want hij verhuurt al diverse appartementen voor jongeren in Burgum. Zo realiseerde hij in de afgelopen jaren appartementen boven het voormalig postkantoor aan de Lageweg en boven de voormalige slager (Veltman) aan de Schoolstraat.

Geen aandacht voor jeugd

"De fraach is enorm" weet Holwerda. "Ik krij hast elke dei de fraach of't ik noch in wenning te hier ha." Hij ergert zich er dan ook aan dat er nu al jarenlang niks gebeurd op dit gebied. Bij de huidige nieuwbouwplannen is er volgens hem nergens aandacht voor betaalbare huizen voor de jeugd. "Yn Burgum kinst niks krije wylts de oplossingen der gewoan binne…."

Een concreet idee voor huizen voor jongeren heeft de Burgumer nog niet maar zijn gedachten gaan uit naar een eventuele bouw van 20 woningen (2 hoog) langs een groenstrook op het terrein van Quatrebras. "At de jeugd d'r om freget, dan wol ik dêr graach yn meigean". Hij denkt dat de locatie Quatrebras bovendien een prima plek is met een bushalte en treinstation in de buurt. De bouw op het huidige terrein kan volgens Holwerda binnen een jaar gerealiseerd worden. "Tenminste, at ik der in vergunning foar krij...."

Tankstation

Wat er met de rest van het terrein gebeurd, is nog niet helemaal duidelijk. Holwerda wil achter in de hoek van het parkeerterrein een opslag maken voor zeecontainers en nabij de stoplichten staat een tankstation in de planning. Ook meldde zich nog een gegadigde om alsnog een kroeg te beginnen in de discotheek. Deze man moest teleurgesteld worden, het gebouw wordt binnenkort gesloopt.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie