Account
Logo
Zoeken
Foto: Jelke Jongsma

N355 dicht vanwege spekgladde weg

do 9 december 2021, 8.18 regionaal

AUGSBUERT-LYTSEWALD - De politie heeft de N355 tussen Buitenpost en Augsbuurt donderdagochtend afgesloten voor het verkeer. De weg was 's ochtends spekglad geworden vanwege een opvriezend wegdek. Er zijn twee personen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

Er vonden deze ochtend op de N355 in korte tijd meerdere aanrijdingen plaats. Als eerste eindigde een auto op de kop in de sloot. Twee andere bestuurders zouden hiervan geschrokken zijn. Zij raakten vervolgens ook in de slip en kwamen met elkaar in botsing.

Hulpverlening

De hulpdiensten werden voor het eerst om 7.55 uur gealarmeerd. De politie, ambulance en brandweer kwamen ter plaatse voor de hulpverlening. Het is de vraag of er voldoende zout gestrooid is op de weg en of het überhaupt te voorkomen was.

Meer zout

De weg is om 9.30 uur nog altijd afgesloten. De provincie Fryslân is ter plaatse gekomen om de weg te strooien met zout. Het is nog onbekend wanneer de weg weer geopend kan worden.

De politie (forensische opsporing verkeer) heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. Daarna is gestart met de berging van het voertuig.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Welke plaats vind jij het leukste om te winkelen?

Buitenpost  
3.5%
Burgum  
13%
Dokkum  
19.1%
Surhuisterveen  
37.4%
Drachten  
16%
Gorredijk  
2.5%
Leeuwarden  
8.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!