8,7 °C

Huis van de maand: Skoalikkers 19 in Augustinusga

di 04 januari 2022 11.20 uur

AUGUSTINUSGA - Liefhebbers van woonboerderijen opgelet! In het Friese Augustinusga staat dit prachtige exemplaar met dwarsgeplaatst voorhuis uit 1870 op een perceel van 2215 m2. Dit object biedt enorm veel mogelijkheden door zowel de ruimte binnen als buiten. Zo is er, naast de 3 slaapkamers op de verdieping, ook een multifunctionele ruimte, is er een ruime inpandige schuur en zijn er paardenboxen aanwezig op het erf.

De foto's spreken voor zich: dit prachtige geheel aan de Skoalikkers 19 is in de afgelopen jaren bijna volledig verbouwd en vernieuwd! Daarnaast is er vloerverwarming aangelegd op de gehele begane grond (inclusief de inpandige garage/schuur). Ook aan duurzaamheid is uiteraard gedacht. De woning is voorzien van muur-, dak- en vloerisolatie, isolerende beglazing en zijn er 9 zonnepanelen geplaatst.

De indeling is als volgt:
Begane grond:
Entree via de voordeur; binnenkomst in de lange gang; aan de linkerzijde aan de voorzijde bevindt zich de keuken/eetkamer met diverse inbouwapparatuur; rechts van de hal aan de voorzijde is de woonkamer (in aanbouw), welke tevens als slaapkamer gebruikt kan worden; toiletruimte met hangtoilet en fontein; badkamer met douche met jets, bubbelbad en dubbele wastafel. Aan het einde van de lange gang bevindt zich de CV-opstelling, wasmachineaansluiting, toegang tot de inpandige garage; openslaande deuren met toegang tot de tuin. Vanuit de gang bereikt u tevens via de trapopgang de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Vanaf de overloop toegang tot 3 ruime slaapkamers waarvan 1 nog in aanbouw is; multifunctionele ruimte met kastenwand welke nu in gebruik is als woonkamer. Vanuit deze ruimte is de tuin eveneens bereikbaar via de trapopgang aan de buitenzijde van de woning.

Tweede verdieping: Vliering
De inpandige (dubbele) garage met openslaande deuren biedt voldoende ruimte en mogelijkheden. Ook in deze ruimte is reeds vloerverwarming aangelegd. Op het erf is verder een royale berging met paardenstallen aanwezig, een overkapping waar het 's zomers heerlijk vertoeven is en achter de woning treft u een zeer royale achtertuin met gazon.

In het gazon aan de voorzijde van de woning staan 3 Monumentale lindebomen welke een prachtig geheel vormen met de woonboerderij.

Bijzonderheden:

  • de woning bezat voorheen een Monumentale status, deze is recent vervallen
  • de (woon)kamer beneden wordt door de huidige eigenaren nog voorzien van vloerverwarming, cementdekvloer en tegelvloer
  • Het energielabel is in aanvraag en betreft momenteel een indicatief C-energielabel. Een indicatief label heeft geen officiële status. Het is bedoeld als kennismaking met het energielabel, maar wijkt hoogst waarschijnlijk af van het officiële energielabel.

Het dorp Augustinusga

Augustinusga is een landelijke gelegen dorp, nabij zeer uitgebreide en uitstekende voorzieningen. Augustinusga heeft verschillende faciliteiten, waaronder een basisschool, horeca en enkele sportvoorzieningen. Op zeer korte afstand bevinden zich de grotere plaatsen Surhuisterveen en Buitenpost waar uitstekende voorzieningen als een uitgebreid winkelaanbod, een treinstation (Buitenpost) openbaar vervoer basisscholen en voorgezet onderwijs zijn. De A7 (naar Groningen-Drachten-Heerenveen) is binnen ca. 10 minuten te bereiken.

Dit prachtige geheel met eigen ogen aanschouwen? Dat kan! De makelaar leidt u graag rond aan de Skoalikkers 19 te Augustinusga. Bel snel voor het inplannen van een bezichtiging!

Klik hier voor meer informatie over deze woning.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie