4,6 °C

Goed jaar voor Oké-PC IT ondanks Corona

wo 12 januari 2022 13.48 uur

BURGUM - Een begrip in de regio, dat kun je Oké-PC IT wel noemen. In bijna 30 jaar is het bedrijf uitgegroeid van kleine computerwinkel tot een veelzijdige aanbieder van ICT-diensten en -producten in het noorden van het land.

Oprichter en eigenaar Ronald Zijlstra vertelt gepassioneerd over Cyber Security. Een zeer actueel onderwerp waar steeds meer focus op komt te liggen. "We helpen organisaties niet alleen met techniek, maar ook bij het bewust worden van de risico's."

Voorkomen van een hack of ransomware-aanval is niet altijd mogelijk, maar goed voorbereid zijn kan wel. "We nemen onze klanten graag mee in het snel veranderende ICT-landschap."

* Gezonde groei

Door continu mee te bewegen met nieuwe trends blijft Oké-PC IT relevant. Ondanks (of dankzij?) de pandemie heeft het Burgumer bedrijf de afgelopen 2 jaren de beste resultaten ooit behaald. Onder de ruim 20 medewerkers is veel expertise aanwezig in verschillende disciplines.

Managing partner Jan Bekius: "We zien veel groei op het gebied ICT-diensten in de zakelijke markt, er lopen meerdere grote projecten. Ronald en ik bruisen van de ideeën en vullen elkaar goed aan. Onze klanten waarderen onze brede kennis en duidelijke communicatie."

* Veiligheid

Voor wat betreft bedrijfsmatige e-mail is Microsoft 365 de standaard. "Of je de rest van je data nou wel of niet in de cloud zet, in alle gevallen moet de veiligheid worden bewaakt." Naast netwerktechniek zijn ook beheer en back-up belangrijk onderdelen van onze dienstverlening.

Naast de eigen expertise kan door Oké-PC IT een beroep worden gedaan op een heel netwerk van partners, waardoor er vrijwel nooit 'nee' hoeft te worden verkocht op gebied van IT & telecom.

* Winkel in Dokkum gesloten

"Met pijn in het hart is begin 2022 de keuze gemaakt de kleine nevenvestiging in Dokkum permanent te sluiten." Het was niet langer efficiënt een tweede winkellocatie aan te houden op 15 minuten reistijd.

In Burgum is het assortiment groter en ook heeft de reparatiedienst daar meer ruimte en faciliteiten. De zakelijke (b2b-) reparaties werden sowieso altijd al in Burgum uitgevoerd. Ook heeft vestiging Burgum een ruime gratis parkeergelegenheid. "Zo blijven ook voor klanten uit regio Dokkum interessant".

* Lockdown

De winkel van Oké-PC IT in Burgum is tijdens de lockdown gewoon geopend, voor reparatie en onderhoud, afhalen bestellingen, aankopen van hardware voor zakelijke en onderwijsdoeleinden, essentiële vervanging van apparatuur en als DHL- en DPD-pakketpunt.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie