10 °C

Inbo architecten gaat verbouwing gemeentehuis Dokkum doen

do 13 januari 2022 17.32 uur

DOKKUM - Inbo architecten uit Heerenveen wordt de interieurarchitect die de verbouwing en herinrichting van het gemeentehuis aan de Koningstraat in Dokkum gaat doen. Met name de ervaring, bekendheid met hybride werken en het circulair en duurzaam bouwen gaven de doorslag.

Wethouder Theo Berends heeft alle vertrouwen in de samenwerking: "Mooi dat we zo’n goede en ervaren partij hebben geselecteerd. Een partij met veel ervaring met het inrichten van gemeentehuizen. Inbo heeft een nieuw werkplekconcept gepresenteerd waar onze visie op hybride werken volledig in is verwerkt."

Duur en inefficiënt

Eerder heeft de gemeenteraad besloten om het bestuur en de ambtenaren in Dokkum te situeren. Op dit moment is het gemeentepersoneel nog gehuisvest op vier verschillende kantoorlocaties. Dat is duur en inefficiënt. Bovendien zijn een aantal gebouwen toe aan onderhoud, onder andere om te voldoen aan de energietransitie.

Begin is daar

Bureau Lindhorst is gevraagd om een onderzoek te doen naar de huisvesting van de gemeente Noardeast-Fryslân. Op 30 september 2021 heeft de gemeenteraad gekozen voor een verbouwing van het kantoor aan de Koningstraat in Dokkum. Met de selectie van Inbo als interieurarchitect wordt een begin gemaakt met de realisatie van de huisvestingsplannen.

Het streven is om de verbouwing van de locatie aan de Koningstraat 13 in Dokkum begin 2023 klaar te hebben.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws