2.6 °C
Libertas vindt geen antwoord op plaaggeest Patricia Looijen

zo 23 januari 2022, 13.12 uur

DAMWALD - En weer stond Libertas met lege handen. In een tijdsbestek van vijf minuten konden alle goede bedoelingen overboord worden gegooid. Tegenstander ZVG uit Gorichem liep vlak voor rust van 1-1 uit naar een 4-1 voorsprong. De tweede helft was een formaliteit. Het sierde de speelsters van Libertas dat zij bleven volharden in strijd en passie. Het gapend gat konden zij echter niet verkleinen. ZVG wist nog twee keer het net te vinden en Libertas één keer. Eindstand derhalve 6-2.

Libertas begon redelijk aan de wedstrijd. Desondanks waren de eerste kansen voor ZVG. Zowel Kayla van de Boomgaard als aanvoerster Noël Elands stuitte op de prima keepende Laura Hummel. Silke van der Wal ontpopte zich wederom als beste speelster aan Libertas zijde. Haar eerste grote kans zag zij nog in rook opgaan, maar precies halverwege de eerste helft was het toch raak. Met een geweldige passeeractie (panna) stuurde zij Marloes Blom met een kluitje het riet in. Zij kopieerde haar actie oog in oog met keepster Hannah van den Heuvel: 0-1.

Nadat Sam Bosma de kans op 0-2 liet liggen, sloeg ZVG genadeloos toe. Onder aanvoering van de onnavolgbare Patricia Looijen gingen de pupillen van coach Johan van der Hoek op jacht naar doelpunten. Met een geplaatst schot zette Noël Elands haar team op gelijke hoogte. In de laatste drie minuten ging alles mis wat er mis kon gaan. En bij twee van de drie doelpunten stond Looijen aan de basis. Het waren Kayla van den Boomgaard en Marloes Blom die hiervan profiteerden. Vlak voor het rustsignaal dompelde Danielle Kortlever Libertas nog dieper in de rouw.

In de tweede helft kon Libertas een debacle afwenden. De speelsters bleven een tomeloze inzet etaleren. Nadat Kaylva van den Boomgaard het vijfde doelpunt van ZVG voor haar rekening nam, was het Silke van der Wal die op geweldige wijze optimaal profiteerde van onoplettendheid in de verdediging van ZVG. Zowel Danielle Kortlever als Patricia Looijen dacht dat de bal de zijlijn had gepasseerd.

Scheidsrechter Rampersad zag dit terecht anders, waarna Van der Wal de bal voor de tweede keer onder keepster Hannah van der Heuvel in het doel schoot. In het vervolg van deze open wedstrijd bekroonde Patric1a Looijen, die zeker rijp lijkt voor een stage bij Oranje, haar prima wedstrijd met een doelpunt.