9.4 °C

© WâldNet |  Buitenpost 1 (v.l.n.r.) Arnoud Hofman, Peter Verweij en Thomas Kuijer © Thomas Baart

TTV Buitenpost ondanks nederlaag in veilige haven

zo 01 mei 2022 11.25 uur

BUITENPOST - Het landelijke herenteam van tafeltennisvereniging Buitenpost kan zich gaan opmaken voor een nieuw 1e-divisie-seizoen. In Schiedam werd weliswaar met 6-1 verloren van Scyedam, maar dat deerde de Friezen niet. Omdat kampioen Ping Pong Alkmaar haar sportieve plicht deed hielden Peter Verweij, Thomas Kuijer en Arnoud Hofman achtervolger BIT.NL op afstand. De Edenaren dalen, samen met de nummer laatst Avanti, af naar de 2e-divisie.

De Buitenposters troffen 30 april een gebrand Scyedam, dat eveneens definitief weg wilde komen van de onderste plekken. Hofman en Kuijer misten zaterdag de juiste scherpte om het hun tegenstanders echt lastig te maken. Aanvoerder Verweij verloor na lange tijd weer eens een wedstrijd, maar redde wel de Buitenposter-eer. Hij voorkwam daarmee, aangezien het dubbelspel nipt verloren werd, een puntloze terugreis.

Na afloop overheerste bij de Friese ploeg vooral blijdschap. Het debuut in de landelijke 1e-divisie werd knap afgesloten met een plek in de middenmoot van poule B. Ook op persoonlijk vlak werden ruime voldoendes gescoord: Verweij won 75% van zijn enkelpartijen, Kuijer en Hofman eindigden beiden rond de 40%.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws