9.7 °C

Jorryt 0-3 | Foto: Klaas Elzinga

Harkema-Opeinde maakt korte metten met Oostergo

zo 01 mei 2022 11.27 uur

HARKEMA - Met speels gemak heeft Harkema-Opeinde de uitwedstrijd tegen Oostergo in een 0-4 zege omgezet. Reeds na 53 minuten was er een marge van vier bereikt. Dit was voor Harkema het sein het rustiger aan te doen, al was de ruimte daar om de kleibewoners met een enorm pak slaag op te zadelen. Het kan snel gaan in de voetballerij; waar iets meer dan een week geleden vooral werd gesproken over het vermijden van degradatiezorgen, wordt na twee overwinningen op rij met een schuin oog naar de stand in de strijd om de derde periode geloerd.

Hoe groot het krachtsverschil ook is, de onderliggende partij krijgt altijd een goede kans. Voor Oostergo kwam dat moment er in de 12de minuut. Velen hadden de mogelijkheid die de thuisploeg kreeg reeds als treffer gerekend. Met uitzondering van Harekiet Jesse Nicolai. Hij redde de inzet van Willem Sikkema voor een nagenoeg leeg doel en voorkwam zo een achterstand. Er had toen overigens al een voorsprong bewerkstelligd kunnen worden door de groengelen.

Hille Postma en tweemaal Jorryt Hoeksma strandden in de beginfase op Oostergo-goalie De Jong. Rond het halfuur vond Hoeksma De Jong opnieuw op zijn pad toen hij een boogbal uitstekend richting de verre hoek stuurde. Toen Hille Postma kort daarna de bal in kansrijke positie verkeerd raakte, gingen de gedachten toch even terug naar het thuisduel tegen de ploeg uit Ee. Harkema hielp toen een stortvloed aan kansen om zeep en liep zo tegen puntverlies aan. Zaterdagmiddag kwam het niet zo ver.

In de 37ste minuut brak de opnieuw prima spelende Paul van der Heide de score open door een goede rush doeltreffend af te ronden. Nog voor de pauze kreeg Oostergo de genadeklap. Hille Postma scoorde in de 39ste minuut de 0-2. Dit doelpunt kon mede op het conto worden geschreven van Geert van der Tuin. Een vuurpijl van Paul van der Heide vanuit de achterhoede leek een prooi voor de Oostergo-defensie. Van der Tuin zette goed door, veroverde de bal en speelde Hille Postma in. De laatste weken uitstekend op dreef zijnde Postma kapte twee verdedigers uit en legde de bal geplaatst in het net.

Als de thuisploeg halverwege nog hoop had op een goede afloop, dan werd deze spoedig aan flarden geschoten door Harkema-Opeinde. Drie minuten na de pauze gaf Hille Postma een dieptepass op Jorryt Hoeksma. Met een fraai schot in de kruising zette Hoeksma de score op 0-3.

Een terechte beloning voor de hardwerkende junior. In de 53ste minuut waren de rollen omgedraaid. Jorryt Hoeksma onderschepte de opbouw aan Oostergo-zijde en stelde Hille Postma in staat te scoren. Vlak nadat Paul van der Heide een vrije trap op de buitenkant van de paal zag eindigen, werden aan Harkemaster zijde vier wissels doorgevoerd.

Harkema bleef hierna domineren, maar de drang om Oostergo op een gigantisch pak slaag te trakteren was niet aanwezig. Het dichtst bij een doelpunt was Alex van der Tuin. Hij zag een ziedend afstandsschot overgetikt worden door de absolute uitblinker aan Oostergo-kant deze middag: doelman Geert de Jong. De keeper aan de andere kant van het veld, André de Graaf, had samen met zijn verdedigers de zaakjes prima op orde en hield het Harkemaster doel op dat ene moment in de beginfase na vrij eenvoudig gevrijwaard van gevaar.

Het bleef zo bij 0-4, wat betekent dat de formatie van het technisch trio Van Dijk-Pander-From voor het eerst sinds de competitiestart twee opeenvolgende overwinningen boekte. Langzamerhand stroomt de ziekenboeg leeg en dit is te merken. Aanvoerder Chris Hoeksma keerde in Ee terug in de basis en ook de rentree van junior Twan Polder na twee maanden blessureleed is verheugend.

De komende tien dagen volgen er twee thuiswedstrijden: zaterdag komt het altijd lastige VIOD op bezoek in Harkema, drie dagen later wordt “angstgegner” Ternaard op De Bosk verwacht. Voor deze ploegen geldt hetzelfde als voor Harkema-Opeinde: handhaving is zeker, alleen de derde periode biedt nog de gelegenheid om een prijs in de wacht te slepen. Interessante weken zijn er dus aanstaande.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws