9.5 °C

Foto: RM-imagestudio

Milan van der Veen 3 de op NK motorracen in Veldhoven

ma 09 mei 2022 12.53 uur

DRACHTEN - De 17-jarige Milan van der Veen uit Drachten is dit weekeinde derde gewonden op het NK motorracen in Veldhoven. Ondanks een val tijdens de kwalificaties wist hij uiteindelijk een podiumplek te bemachtigen.

Zaterdag werd in Veldhoven de tweede ronde van het Nederlands Kampioenschap van de Yamaha Kickstart R125 gehouden. Na de kwalificaties, waarbij de eerste 10 rijders binnen een 0,9 seconden van elkaar kwalificeerden, veroverde Milan van der Veen de derde plek en mocht hij vanaf de eerste startrij vertrekken. Dit was een voorbode voor twee spannende wedstrijden.

Tijdens de eerste race ontstond er een kopgroep van 4 rijders met Milan als 4 de rijder. Er ontstond al snel een spannende strijd voor de 3 de plaats, waardoor de voorste 2 rijders een gaatje konden trekken. Na 10 rondes had Milan de 3 de plaats weer stevig in handen en probeerde hij richting de kopgroep te rijden.

Met nog 5 rondes te gaan en 5 seconden achterstand werd dit helaas een onmogelijke opgave, met 2 seconden achterstand en de snelste ronde van het weekend op zijn naam kwam Milan als 3 de over de finish.

Voor race 2 begon het te regenen, waardoor de baan glad was. Milan was bij de start goed weg en had al snel de tweede plek in handen, maar door de gladheid moest hij voorzichtig zijn waardoor hij deze plek weer moest opgeven. Dit keer moest hij zijn 3 de plek verdedigen tegen mede-fries Riccardo Bosgraaf, na 9 rondes wist hij goed los te komen en kon hij een voorsprong van ruim 3 seconden opbouwen om ook nu als 3 de over de finish te komen.

Milan: "Het was erg spannend, in Q1 was ik gevallen waardoor ik volledig uit mijn ritme viel, gelukkig kon ik mij in Q2 herpakken met een 3 de tijd. In race 1 had ik een goed start en kon ik goed aanhaken met de kopgroep. In race 2 was ik erg voorzichtig omdat de baan glad was, ik hield me alleen sterk en behield mijn positie, hierdoor heb ik weer mooi een beker mee naar huis mogen nemen."

Tekst: Bianca Wieman

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws