16.8 °C

Start fierljepseizoen in Buitenpost

vr 13 mei 2022 09.59 uur

BUITENPOST - Zaterdag 14 mei in Buitenpost in sportpark de Swadde is de start van het nieuwe fierljepseizoen, om 19.00 uur ontmoeten de beste fierljeppers van Friesland en Groningen elkaar in de 1 e klasse fierljepwedstrijd.

De polsen zijn gelakt, de harsbussen gekocht, de fietsbanden op maat geknipt, de schansen gekeurd, het zandbed gefreesd en de ljeppers zijn er klaar voor. Het fierljepseizoen gaat beginnen.

Fierljeppen groeit

Dit seizoen is, in tegenstelling tot de voorgaande twee jaren, weer een volledig wedstrijdprogramma opgesteld. De fierljepsport groeit, vorig jaar is als proef een 3e klasse ingesteld, want de 2 e klasse had te veel deelnemers. De nieuwe 3 e klasse was een succes en heeft nu een volwaardig wedstrijdprogramma gelijk aan het programma van de 2 e- en 1 klasse.

Superzaterdag

Op bijna elke zaterdag in de maanden mei, juni en juli worden vier wedstrijden gehouden. ’s Morgens is de wedstrijd voor de jeugd tot en met 12 jaar, deze wedstrijd wordt op de speciale jeugdschansen gehouden. ’s Middags worden de 3 e - en de 2 e klasse georganiseerd en ’s avonds om 19.00 uur de 1 e klasse, waarbij de beste ljeppers hun sprongen laten zien.

Nieuwe jeugdleden

Ljeppersklub Buitenpost is op zoek naar nieuw talent. Vooral bij de jeugd tot en met 12 jaar is ruimte. Onder begeleiding van ervaren trainers en ljeppers wordt op de maandagavonden de trainingen voor de jeugd gehouden. Meer informatie bij Marieke Jelsma tel 06-57323189.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws