Account
Logo
Zoeken
7 °C
Dokkum is klaar voor zesde Bonifatiuscup

Dokkum is klaar voor zesde Bonifatiuscup

di 24 mei 2022, 12.53 uur

DOKKUM - Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 27 mei a.s. is het weer voetbalfeest op het Tolhuispark. De zesde editie van de Bonifatiuscup voor U13 en U15 teams kan weer in de \'traditionele’ opzet worden afgewerkt. Circa 480 voetballers en daarnaast stafleden en aanhang uit Nederland en het buitenland komen dan naar de Bonifatiusstad.

Het organisatieteam is bijzonder blij dat er nu ook weer deelname uit het buitenland en uit regio's buiten Noord-Nederland aanwezig is. Het toernooi heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populair evenement met grote naamsbekendheid. Het toernooimotto “Voetbalbeleving voor de Jeugd” staat centraal en zit diep in de vezels van de organisatie en de gekozen opzet. Op het voetbalcomplex zal het twee dagen bruisen maar ook daarbuiten kan men zich opmaken voor bezoekers. Diverse boekingen zijn gedaan voor overnachtingen, restaurantbezoeken en voor activiteiten in stad en regio.

Opening door burgemeester Kramer

Het motto van de Bonifatiuscup is “Voetbalbeleving voor de Jeugd”. De opening, finales en huldiging zijn omlijst met veel extra’s. Alle teams krijgen veel wedstrijdminuten en echte knock out wedstrijden te spelen. Ook tijdens de dag ademt het toernooi gezamenlijke beleving en fun. Er worden teamlunches verzorgd, teamfoto’s gemaakt en er is een penaltycontest voor alle teams. Tevens is er een optreden van Dance Factory Dokkum bij de finales op vrijdag. De opening van het toernooi wordt donderdag om 11:00 uur verzorgd door burgmeester Johannes Kramer. Freestyle voetballer Finn Eekkerk verzorgt bij de opening een 'kunstig’ optreden.

Prachtig deelnemersveld

Naast de beide Dokkumer gastverenigingen Be Quick Dokkum en VV Dokkum zijn de volgende clubs van de partij: SV Bon Boys (Haaksbergen), VV Buitenpost, CDW (Wijk bij Duurstede), Copplestone United FC (Devon, ENG), VV Drachtster Boys, Flevo Boys (Emmeloord), LAC Frisia 1883 (Leeuwarden), SC Joure, VV Kollum, CSV Leeuwarder Zwaluwen, FC Lewenborg (Groningen), ONS Sneek, Oranje Nassau (Almelo), SC Stadskanaal, AVV Swift (Amsterdam), VCR (Rinsumageest), VV UD Weerselo, JSG Westring (Fulda, GER), VV Workum, WVV 1896 (Winschoten), VV Zuidhorn De teams overnachten in de sporthallen in Dokkum en krijgen ontbijt, lunch en diner geserveerd in het clubhuis van Be Quick.

Volg de Bonifatiuscup

De komende week worden verscheidene updates verzorgd en o.a. het wedstrijdschema gepubliceerd. Tijdens het toernooi worden foto’s en uitslagen gedeeld. Volg de ontwikkelingen op de Facebookpagina van de Bonifatiuscup, het Insta account van het toernooi, het Twitteracount van Be Quick Dokkum en de websites van beide organiserende voetbalverenigingen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.7%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.9%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.6%
Geen mening  
27.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog