13.3 °C

© Jochem Wiersma

KNRM in actie voor surfer Lauwersmeer

wo 25 mei 2022 19.20 uur

OOSTMAHORN - De vrijwilligers van de KNRM Lauwersoog werden woensdag aan het eind van de middag gevraagd om uit te kijken naar een surfer die mogelijk in problemen was.

Een 73-jarige man was met zijn vrouw in een camper naar de Hoek van de Bant gereden en was de hele middag aan het surfen geweest. Omdat de man halverwege de middag niet bij de camper langs kwam voor koffie, sloeg zijn vrouw alarm.

De reddingboot Springbok was al op het Lauwersmeer aanwezig voor een bootje dat vast lag. Ze werden door de Kustwacht aangeroepen om te gaan zoeken naar de man. Vanwege de harde wind en de leeftijd van de man werd ook de reddingboot Annie Jacoba Visser opgeroepen om te zoeken. Ook werd er een helikopter van de Kustwacht opgeroepen.

Een klein half uur later kwam de man aanlopen bij de camper. Zijn vrouw gaf het verlossende bericht door aan de hulpdiensten, waarop de zoekactie werd afgebroken.

De man vertelde dat hij op eigen kracht de Hoek van de Bant niet kon bereiken en afdreef richting de Sluizen. Halverwege de Hoek van de Bant en de sluizen kon hij aan wal komen, waarop hij lopend naar de parkeerplek liep. De man maakte het goed.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws