19 °C
Foto: Geert Huisman

Drie gewonden bij ongeval op Rykswei in Kootstertille

zo 26 juni 2022 16.49 uur

KOOTSTERTILLE - Een man een twee meisjes zijn zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Rykswei bij Kootstertille. Twee voertuigen kwamen met elkaar in botsing tussen de rotonde en de afslag met de Kooiweg.

Na de aanrijding sloeg één van de auto's over de kop en kwam in de sloot tot stilstand. Met behulp van een shovel werd het voertuig zo veel mogelijk boven water gehouden. Eén van de auto's werd bestuurd door een 19-jarige man uit Twijzelerheide. Hij raakte gewond, evenals twee 16-jarige meisjes uit Burgum.

Eén van de bestuurders kwam vanaf de kant van Groningen, de andere kwam vanaf de kant van Leeuwarden. Die laatste kwam volgens een getuige op de andere weghelft terecht waarna de twee voertuigen in botsing kwamen. Na de botsing kwam dit voertuig in de sloot terecht.

Mogelijk drugsgebruik

De gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto raakte niet gewond bij het ongeval. Hij werd door de politie aangehouden op verdenking voor rijden onder invloed van drugs. Het gaat om een 29-jarige man uit Zuid-Scharwoude. Uit het bloedonderzoek werd in juli 2022 duidelijk dat de man geen stoffen in zijn bloed had welke zijn rijgedrag konden beinvloeden.

Onderzoek

De weg was tijdens de afhandeling van het ongeval afgesloten voor verkeer. Een berger kwam ter plaatse om beide beschadigde voertuigen mee te nemen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

FOTONIEUWS
        

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws