14.1 °C

Hoofdklasse kaatsers zaterdag a.s. in Dokkum

zo 14 augustus 2022 18.41 uur

DOKKUM - Zaterdag 20 augustus as organiseert Kaatsvereniging Oostergo in Dokkum weer haar traditionele Weidenaar Heren Hoofdklasse Partij op het A-veld van vv Dokkum in het Harddraverspark te Dokkum. De beste kaatsers van Friesland zullen dan strijden om de felbegeerde 'Hedzer van der Kooi bokaal’. Deze bokaal wordt al sinds 1942 uitgereikt aan de koning van deze partij!

Sinds 2015 is de naam van Hedzer van der Kooi aan deze koningsbeker verbonden, de schoolmeester die maar liefst 37 jaar in het bestuur en als voorzitter acties was binnen de vereniging. De aanvang van deze partij is om 11.00 uur en de toegang is gratis!
Samenwerking met voetbalvereniging Dokkum
Sinds jaar en dag werkt de kaatsvereniging in Dokkum al samen met voetbalvereniging Dokkum.

Voor de komende jaren zal er nog intensiever met elkaar worden samengewerkt door het gezamenlijk gebruik van het A-veld en nieuw te bouwen multi functionele 'kantine’. Als blijk van waardering nodigen wij alle jeugdleden van vv Dokkum tezamen met die van KV Oostergo uit om zaterdag 20 augustus deze kaatspartij te bezoeken. Ieder jeugdlid dat een voetbalshirt van vv Dokkum draagt of een kaatsshirt van KV Oostergo ontvangt bij de ingang een gratis consumptie en een gratis lot om mee te dingen naar de hoofdprijs, te weten een BMW jeugdcrossfiets.

120 jaar Kaatsvereniging Oostergo te Dokkum

Dit jaar bestaat KV Oostergo 120 jaar. Dat is best iets om trots op te zijn. De kaatsvereniging kent een rijke historie. Zo’n 100 jaar geleden kwamen de beste kaatsers uit Dokkum met een aantal hoogtepunten van kaatsers die koning werden op de beroemde PC in Franeker. Zaterdag 20 augustus is de koningsbeker van de PC uit 1928 in de bestuurswagen te bewonderen. Deze werd gewonnen door K. Kooistra uit Dokkum.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws