9 °C

Eindsprint van KV De Granaet net niet genoeg

zo 25 september 2022, 16.26 uur

DOKKUM - De Granaet 1 speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen de Flamingo’s 1 onder leiding van scheidsrechter F. Deli. Het beloofde een spannende en uitdagende wedstrijd te worden tussen twee aan elkaar gewaagde teams.

Om 15:30 uur begon de wedstrijd. Karsten Ettema opende de score voor De Granaet, maar de Flamingo’s hadden hier direct een antwoord op, 1-1. Vervolgens wist Jitze Krol een kans dicht bij de korf met één hand af te ronden en bracht De Granaet op een 1-2 voorsprong. De Flamingo’s lieten zich niet kennen en scoorden al snel de 2-2 binnen. Deze nek aan nek race duurde de hele eerste helft zo voort. Karsten Ettema was goed op schot en scoorde maar liefst drie keer achter elkaar, 5-5.

De spanning en scherpte waren bij beide ploegen aanwezig. Ondanks de hoge verdedigende druk van de Flamingo’s wist De Granaet goed bij te blijven. Daniëlle Riemersma maakte een doelpunt van afstand en Nina Westra wist een kans dicht bij de korf te benutten, 8-8. Na wederom een aansluitend doelpunt van de Flamingo’s, 9-8, wisten Karsten Ettema en Arend Mos de Granaet op een 9-10 voorsprong te brengen. Na aansluitende treffers van de Flamingo’s maakte Marit Kamies-Nicolai een mooi doelpunt van afstand, waardoor de ruststand werd bepaald op 12-11 in het voordeel van de Flamingo’s.

De Granaet kwam de kleedkamer uit met maar één doel; de winst mee terugnemen naar Dokkum. Echter, het ontbrak zowel bij De Granaet als bij de Flamingo’s aan scherpte. Er werd namelijk in de eerste 10 minuten van de tweede helft maar 1 doelpunt gemaakt, 13-11. Hierna kregen de Flamingo’s de wind in de rug. Ze benutten hun kansen goed, hadden veel doelpogingen en De Granaet wist niet, zoals hen de eerste helft wel lukte, bij te blijven. Zo stond de Granaet in een mum van tijd met 17-11 op achterstand.

Er moest iets gebeuren. Karsten Ettema wist te profiteren van verdedigende fouten van de Flamingo’s en rondde een vrijebal en strafworp af, 17-13. Vervolgens wist Daniëlle Riemersma ook te profiteren van verdedigende onoplettendheid en scoorde een kans dicht bij de korf, 17-14. De schouders werden er volledig onder gezet. Flamingo’s liet zich wederom kennen en Karsten Ettema profiteerde met een strafworp, 18-15. Hierop volgende een doelpunt van de Flamingo’s, 19-15. Arend Mos troefde vervolgens af door het maken van een strafworp en Nina Westra maakte een doelpunt van afstand, 19-17. De achterstand was teruggebracht naar een verschil van twee.

Er werd een time-out genomen aan de kant van De Granaet. Dit was het moment om de wedstrijd weer naar onze kant toe te trekken. Met nog vier minuten op de klok stond de 20-18 op het scorebord. Daniëlle Riemersma scoorde beheerst een vrijebal binnen, 20-19. De spanning was om te snijden. Helaas voor de Granaet wisten de Flamingo’s in de daaropvolgende aanval met een doelpunt van afstand de eindstand te bepalen op 21-19. De Granaet heeft tot de laatste minuut gestreden en heeft veel van de achterstand goed weten te maken, maar het mocht helaas niet resulteren in een gewonnen pot.

De volgende wedstrijd van De Granaet 1 is zaterdag 1 oktober tegen Hoogkerk 1 in Dokkum om 15.30u.