10.6 °C

KC De Pein verliest van DTS

ma 26 september 2022, 10.20 uur

OPEINDE - Zaterdag stond voor KC De Pein de 3e competitiewedstrijd tegen DTS (S) op het programma. Na een nederlaag en een zege was het voor KC De Pein zaak om aansluiting te vinden met de bovenste plekken. DTS is de competitie uitstekend begonnen met 2 zeges waardoor er (vroeg in het seizoen) al sprake is van een belangrijk duel.

De afgelopen seizoenen hebben beide ploegen enkele oefenwedstrijden gespeeld tegen elkaar dus beide teams kennen elkaar inmiddels goed. Om 15:30 floot scheidsrechter J.Bekkema in voor het begin van de wedstrijd, althans DTS begon aan de wedstrijd. De thuisploeg wist namelijk een kwartier lang niet waar ze het moesten zoeken. DTS kwam vrij rap op 0-2 waar De Pein al enkele goede mogelijkheden had gemist. Een wederom gemiste strafworp op 0-2 was eigenlijk toonaangevend voor de fase waarin de thuisploeg zich op dat moment bevond. DTS liep uit naar een 0-7 voorsprong, heel erg geholpen door een hoog schotpercentage.

Verdedigend gaf DTS veel druk op de bal-lijnen, de thuisploeg kon hier wel vaak onderuit komen door vanuit de ruimte naar binnen te snijden maar liet deze kans steeds onbenut. Pas op 1-7 deed Marieke Faber wat terug. Inmiddels had coach Jack Visser al ingegrepen en Jan Klooster gebracht voor Sjolke Dupon om iets meer rebound overwicht te krijgen.

Mede geholpen door een time-out kwam De Pein daarna beter in de wedstrijd, via Kim Hoekstra, Hidde Altena Marieke Faber en wederom Kim Hoekstra kwam de ploeg terug tot 5-8. Dit was verdiend puur op basis van werklust en op deze stand had De Pein de rust eigenlijk moeten bereiken. Echter verslapte de ploeg toch weer en gaf het in de laatste minuut nog 2 onnodige goals weg.

Er was op dat moment nog niks verloren en de equipe van Jack Visser was van plan om in de 2e helft nog meer te knokken voor elke meter. Dit resulteerde in een goede fase van de thuisploeg waarin het de overhand had en het spel dicteerde. Via goals van Thom Kleinhuis, Martein Visser en Kim Hoekstra kwam de ploeg terug tot 8-10 met nog een kwartier te spelen. De ploeg had op dat moment al wel weer een strafworp gemist maar was in de cruciale fase weer terug in de wedstrijd.

DTS maakte zijn 1e goal van de 2e helft maar invalster Jantsje Kootstra bracht het gaatje wederom terug tot 2. Het lukte De Pein toen niet om enkele goede aanvallen te verzilveren en daar kreeg het wederom de rekening voor gepresenteerd. DTS (S) kreeg een strafworp cadeau en dit buitenkansje werd verzilverd. Even later werd een overtreding van DTS (S) bij het uitbrengen van de bal niet gezien door de scheidsrechter waarna ook dit buitenkansje afgestraft werd door de ploeg uit Surhuizum. Twee cruciale momenten die (niet voor het eerst dit seizoen) in het nadeel van de geelhemden uitvielen. In de grimmige slotfase met enkele opstootjes en verbale \'’discussies’’, bekroonde Marieke Faber haar wederom goede wedstrijd met haar 3e goal waarna het slotakkoord nog voor DTS was: eindstand 10-14.

Toen de stofwolken allemaal opgetrokken waren, kon er geconcludeerd worden het spel van De Pein op dit moment simpelweg niet lekker uit de verf komt; het aanvalsspel is te eentonig en te weinig spelers halen haar normale niveau. Verdedigend is het allemaal zo gek nog niet, maar wanneer er in een wedstrijd enkele 100% kansen gemist worden wordt het lastig om te winnen. Beide teams konden overigens na-afloop gewoon weer een biertje met elkaar drinken en het potje tafelvoetbal werd wel gewonnen door De Pein, toch nog een overwinning dus.

Komende woensdag staat de bekerwedstrijd tegen KIOS 2 op het programma. De wedstrijd in Opeinde begint om 20:00. Aanstaande zaterdag mag de ploeg het dan opnemen tegen DTL in Hantum om 15:30 uur.