10.7 °C

Kollum wint op karakter van LTC

za 1 oktober 2022, 20.17 uur

KOLLUM - Zaterdag werd er op een behoorlijk nat hoofdveld gevoetbald tegen een voor vv Kollum onbekende tegenstander LTC uit Assen. LTC (Langedijk-Talmastraat Combinatie) speelde de afgelopen 10 jaar wisselend 3e tot 1e klasse en komt nu al enkele jaren uit in de 2e klasse. Vorig jaar werd de nacompetitie bereikt om promotie naar de 1e klasse.

Na een teleurstellende voorbereiding en 3 verliespartijen in de beker werd verleden week verrassend ruim gewonnen van vv Zuidhorn door de Kollumers. Ook LTC had gewonnen en dus was het publiek benieuwd naar de krachtmeting. In deze oostelijke competitie (2e Klasse L) zijn er meer voor Kollum onbekende ploegen en dat maakt het interessant.

Het begin van de wedstrijd begint met goed verzorgd spel van de oranjehemden. Daarom is het een tegenvaller dat LTC vanuit een corner scoort. Bij de tweede paal kan Damian Dissel vrij inkoppen in de 8e minuut. Gelijk daarop volgt de gelijkmaker door Joop Pijnacker maar hij wordt buitenspel gegeven tot gemor van de aanhang van Kollum die het vlagsignaal onterecht gegeven zagen worden.

Kollum krijgt kansen, en qua spel is het minimaal gelijkwaardig, maar de Kollumers zijn nog niet gelukkig in de afwerking. Joop Pijnacker plaatst nog een leep boogballetje op het dak van de goal van LTC. Een snelle uitbraak van LTC en slecht uitverdedigen van Kollum wordt gelijk afgestraft door Lars Uineken en na 24 minuten kijkt Kollum tegen een achterstand van twee doelpunten aan. De Kollumers blijven voetballend de kansen zoeken en creëren meerdere kansen die vaak richting missen. In een eerste helft met veel regen en op sommige plaatsen plassen op het veld is het lastig voetballen.

Hoewel er met 0-2 de kleedkamer in wordt gegaan is Kollum zeker niet de mindere ploeg, het publiek is ook overtuigd dat deze wedstrijd nog geen gelopen koers is.

Na de pauze staat Gerard van Zonneveld in het veld voor Gerben Brandsma. De trainer heeft de ploeg iets anders neergezet en dat geeft nog meer overwicht en scoringskansen. Kollum speelt met een 5-3-2 opstelling met hoog opkomende backs. Door aanvoerder Ruben Merkus meer voor de verdediging te plaatsen heeft Kollum een mannetje meer op het middenveld.

Tussen de hevige regenbuien door wordt door Thieme Brandsma de bal laag en hard ingeschoten vanaf 20 meter nadat hij zichzelf eerst goed vrij had gespeeld: 1-2. LTC komt er in deze fase nauwelijks aan te pas. Even later wordt Dennis Krohne in de rug gelopen als een hoge bal in het 16 meter gebied terecht komt. Kollum krijgt de penalty en deze wordt goed ingeschoten door Ruben Merkus zodat de score op 2-2 komt na 10 minuten in de tweede helft. Daarna is er meer evenwicht en komt LTC weer een paar keer gevaarlijk door.

In de 63 ste minuut scoort hun nummer 19 Romano Djababoe de 2-3. Kollum kan weer opnieuw beginnen. Dat doet het niet door blind de aanval te zoeken, maar verzorgd te blijven voetballen met keurige opbouw van achteruit.

Na een uittrap van keeper Andries Dijkstra wordt de bal geplaatst op de ijverige Gerard van Zonneveld en geeft een harde voorzet voorlangs waarna (wederom uitblinker aan Kollumer zijde) Dennis Krohne de bal in de goal kan lopen bij de tweede paal: 3-3.
De Spijkerman-formatie doet er nog een tandje bij en het is in de 78e minuut centrale verdediger Johan Schat die de 4-3 binnen schiet, daarmee is hij samen met andere CV Merkus clubtopscorer.

Daarna wordt de wedstrijd nog opener en kan aan beide kanten nog meerdere keren gescoord worden. Na een blessurebehandeling van Dennis de Bruin en zijn tegenstander rent de speler van LTC meteen het veld in en wordt er gescoord. De scheidsrechter heeft de speler echter nog geen toestemming gegeven om het veld weer in te komen en daarom wordt de goal geannuleerd. De verzorger van LTC is daar zo verbolgen over dat hij de scheidsrechter een duw geeft en daarop mag hij vertrekken met rood.

Het blijft na 90 minuten en 5 minuten blessuretijd bij 4-3 en daarmee is Kollum sterk aan deze competitie begonnen. Volgende week staat Drenthina uit Emmen op het programma.